MEGHÍVÓ
a veszprémi Vetési Albert Gimnázium spanyol két tannyelvű tagozatának 10. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre

A tízes szám oly sokszor előfordult a történelem során: Pitagorasz számára a tökéletes szám volt, 10 évig tartott a trójai háború, 10 volt az Egyiptomra mért csapások száma és a tízes szám szerepel Leo Messi mezén is…

Ebben az évben mi is hozzáadunk a történelemhez egy tízes számot: idén 10 éves a spanyol két tannyelvű oktatás a Vetési Albert Gimnáziumban.

Tíz évesen köttetnek az első barátságok fiúk és lányok között, kövessük a példájukat! Alkossunk egy nagy baráti közösséget és álmodozzunk együtt hihetetlen dolgok megvalósításáról, ahogyan ők is teszik! Haladjunk, növekedjünk tovább egymással karöltve, hogy elérhessük a 20. évünket, hiszen ekkor már nem mondják meg, mikorra érjünk haza!

Anunciada Fernández de Córdova, Spanyolország Magyarországi Nagykövete november 29-én iskolánkba látogatott. A Nagykövetasszony a polgármesterrel folytatott beszélgetése után érkezett meg a Vetési Albert Gimnáziumba, ahol az igazgatóasszony és a spanyoltanárok fogadták. Először egy oldott hangulatú beszélgetés során érdeklődött az igazgatóasszonytól intézményünkről, az itt zajló oktatási-nevelési munkáról, valamint a spanyol nyelv tanításának helyzetéről, ezután pedig a spanyoltanárokkal kezdeményezett kötetlen társalgást a spanyol két tanítási nyelvű tagozatról. Végül a spanyolt tanuló diákokkal is találkozott, baráti hangnemet megütve mesélt nekik személyes tapasztalatairól, a nagykövetek életéről, a nyelvtanulás fontosságáról, kedvenc magyar ételeiről és a tanulók kérdéseire is készségesen válaszolt. Ezúton is köszönjük a Nagykövetasszonynak, hogy megtisztelt minket a jelenlétével és feledhetetlen élményekkel gazdagította diákjainkat!

Az eseményről készült képek itt tekinthetőek meg.

 

December 3-án iskolánkba látogatott Carlos Rodero spanyol dramaturg a Spanyol Nagykövetség Oktatási Irodájának jóvoltából. Először a spanyoltanároknak tartott megbeszélést, mely során számos drámapedagógiai ismerettel gazdagodtunk és készülő színdarabunkhoz is inspirációt leltünk. Carlos Rodero sok fantasztikus ötlettel látott el minket, majd a készülő mű témájához illeszkedve és a tőlünk hallott információkat beépítve egy másfél órás foglalkozást tartott a spanyol színjátszó szakkör tagjainak.

Változatos gyakorlatokkal támogatva, jó hangulatban együtt kezdtük el lefektetni a spanyol színdarab alapjait, amelyhez nagyon jól jött a professzionális szakmai segítség. A gyerekek jó hangulatban, oldott légkörben csillogtathatták meg tehetségüket, majd a rendhagyó drámaóra végén egy szakavatott dramaturg hasznos tippjeivel gazdagodtak a szövegtanulást és a lámpaláz leküzdését illetően. Egy rendkívül tartalmas, mégis szórakoztató délutánt tölthettünk együtt a színjátszás jegyében, amiből mind a diákok, mind a tanárok sokat tudtak kamatoztatni. Ezúton is köszönjük szépen Carlos Roderonak a lehetőséget és a rengeteg segítséget!

Az eseményen készült képek itt tekinthetőek meg.