A Vetési-Lovassy Spanyol Kórus ötlete lelkes spanyoltanárok fejéből pattant ki 2022 tavaszán, melyhez még lelkesebb, spanyol nyelvet tanuló diákok csatlakoztak. A két veszprémi gimnázium tanulóiból álló kórusnak még nincs közös múltja, de annál gazdagabb közös jövőt remélnek. Repertoárjuk mai spanyol nyelvű slágerekből áll. Először a 2022. június 16-án megrendezésre került Veszprém Énekel kórusfesztiválon léptek fel nagy sikerrel.

Felkészítő tanáraik: Starkné Zöldvári Ildikó (Lovassy László Gimnázium) valamint Sári Kata (Vetési Albert Gimnázium)

Az eseményen készült képek megtekinthetők itt: Galéria

 

 

 A nyelvi előkészítő valamint 9. évfolyam diákjai digitális kultúra tantárgy keretében készült pixelgrafikus munkái megtekinthetőek az alábbi linken: Galéria

 

2022. április 12-én, kedden az Agóra Városi Művelődési Központ színháztermében rendeztük meg iskolánk művészeti seregszemléjét, az Alma Mater ünnepséget.

Az ünnepségen többek között a Vetési Énekegyüttes, iskolánk diákjaiból álló könnyűzene-zenekar, a Vetési Néptáncegyüttes is fellépett, valamint a nagyérdemű értékes és élvezetes előadókat hallgathatott a népi, klasszikus és könnyűzene világából, hangszerek csendültek fel. A zene világán túl mozgásművészeti bemutatót illetőleg Ady Endre, Weöres Sándor egy-egy verse is elhangzott.

Köszönjük ezt a felejthetetlen élményt iskolánk diákjainak valamint Pucsek Zsuzsanna és Tóth Zsuzsanna tanárnőknek!

Az Alma Mater ünnepségen készült képek megtekinthetőek itt: Galéria

 

A Vetési Albert Gimnázium Diákönkormányzata két év kényszerű kihagyás után
2022. április 8-án pénteken ismét megszervezi a nagy sikerrel zárult éjszakai sport rendezvényét.

Az osztályok már megkapták a jelentkezési lapokat. A csapatok beosztása folyamatban van. Az esti programokkal kapcsolatban később adunk tájékoztatást.

A rendezvényre 18 óra és 22 óra között csak iskolánk jelenlegi és volt tanulói léphetnek be kitöltött és aláírt szülői beleegyező nyilatkozat leadásával a portán. A nyilatkozat hiányában a tanuló a rendezvényen nem vehet részt! Ebben az időszakban a be- és kilépés engedélyezett.

Este 22 óra után nincs lehetőség az épületbe belépni, valamint az épületet elhagyni csak kilépő engedély leadásával lehetséges, amely a beleegyező nyilatkozat alján található. Kérjük a szülőket (gondviselőket), hogy kitöltés és aláírás után vágják le a lap aljáról. Amennyiben nem áll rendelkezésre kilépő engedély, a szülő jelenlétében a diák elhagyhatja az intézményt.

Belépés a rendezvényre 18.00–22.00 között lehetséges. A rendezvényről kilépő engedély leadásával lehet távozni 22.00–6.00 között.

 dokumentumok icon

Szülői beleegyező nyilatkozat és kilépő engedély

 

Az idei tanévben a nemzeti ünnep alkalmából a 10.D osztály készült műsorral Pucsek Zsuzsanna tanárnő vezetésével.

Az iskolai közösség az 1848-49-es forradalom és szabadságharcnak emléket állító előadást a gimnázium tornacsarnokában tekintette meg.

Ezúton is hálásan köszönjük az osztálynak valamint a műsor rendezőjének, Pucsek Zsuzsanna tanárnőnek e színvonalas, a nemzeti ünnepnek méltó emléket állító műsort. Köszönjük a technikai segítséget Bertalan László iskolatechnikusnak.

Az előadásról Csík Andrea tanárnő és Szász Péter tanár úr készített fényképeket, melyek megtekinthetők itt: Galéria

 

Az angol nap a Vetési életében mindig egy fontos esemény, hisz kicsit bevezeti az iskolát az britt valamint amerikai életbe és az angol nyelv hasznosságát fejezi ki. Ezt a napot az angol tagozatos osztályok szervezik. Sok program és finomság várja ilyenkor a diáksereget. Idén sem volt másképp különböző érdekes előadásokat hallhattunk hozzá értőktől, mint például a nyelvvizsga lefolyása, különböző lehetőségek, amikkel az életben hasznossá teheted az angol nyelvtudást, valamint elgondolkodtató, beszélgetősebb előadás angol nyelven, ahol a fantáziát szabadon lehetett engedni. Az angol büfé mindenféle tradícionális és tipikus britt és amerikai ételekkel szolgált, kedvező áron, kedves kiszolgálással. Ezen kívül az egyik legvidámabb program az egész délelőttön át tartó, bárki számára elérhető Just Dance az aulában, ahol a barátokkal, az osztállyal együtt szórakozhattunk egy jót, valamint az amerikai elnökkel és angol királynővel igen bohókás képeket lehetett készíteni egy képen.

Minden évben sikert arat ez a nap, mindenki szívesen tölti el az idejét ilyen szórakoztató programokkal.

László Viktória, 10.D

Az angol nap előadásain készült képek megtekinthetőek itt: Galéria 

 

2022. február 2-án iskolánkban mutatta be az Orlai Produkció Dante Pokol című művét Gyabronka József előadásában.

Kellemes délután volt. Köszönjük az előadást és az utána tartott drámapedagógiai foglalkozást!

Az előadáson illetőleg az azt követő drámapedagógiai foglalkozáson készült képek megtekinthetőek itt: Galéria

A 2021. december 3-i diáknapon tanulóink változatos, érdeklődésüknek és kedvüknek megfelelő programon vehettek részt.

Ezúton is köszönjük a szervező 11.D osztálynak és osztályfőnöküknek, Pál Judit tanárnőnek a lelkiismeretes szervezést és a diáknap gördülékeny lebonyolítását.

A diáknapon készült képek megtekinthetők itt: Galéria