Sp verseny 2019 02019. december 13-án került sor a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Spanyol versenyének döntőjére. A pályázat első fordulóján induló mindhárom 10.A osztályos diákunk - Borsos Dora, Farkas Luca és Kaszta Friderika - bejutott az egyetemen megrendezésre kerülő döntőbe, ahol az ország 10 legjobb spanyolul tanuló középiskolása között mérettették meg magukat.

Borsos Dora Cristian Ugalde páratlan karrierjéről tartott beszámolót, melyet személyes élményei és a Telekom Veszprém volt sportolója mellett szerzett tapasztalatai elmesélésével tett színessé. Farkas Luca egy lebilincselő előadást tartott a spanyol gasztronómia ételkülönlegességeiről, a méltán híres spanyol konyhát formáló történelmi összefüggésekről. Előadásából megtudhattuk, hogy honnan ered a tapas elnevezés, milyen összefüggésben áll az olíva Niel Armstronggal és miért kell földhöz vágnunk a poharat spanyol cider fogyasztása után. Kaszta Friderika pedig a mexikói halottkultusz egyediségét helyezte előadása középpontjába, melyet összehasonlított saját kultúránk halálfelfogásával. A párhuzamok és ellentétek érzékeltetése érdekében magyar és mexikói költők tollából származó idézeteket tárt a közönség elé.

Sp verseny 2019 1A döntőben mind a három lány kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a közönség kitörő tapssal fogadta prezentációikat. Végül az első helyért járó díjat is Vetésis tanuló hozta el Kaszta Friderika személyében. Ezúton is gratulálunk Dorának, Lucának és Fridának, akik méltó módon, kiemelkedő színvonalon képviselték iskolánkat ezen a rangos megmérettetésen!