A veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület nagy reménységét, Varga Grétátgimnáziumunk 9.A osztályos tanulóját választották az év ifjúsági atlétájának a Magyar Atlétikai Szövetség hagyományos évzáró gáláján múlt pénteken. Gréta mellett az év atlétája címre Kéri Bettina, valamint Molnár Attila, gimnáziumunk 11.D osztályos tanulója is jelölt volt.

 

November 29-én a fővárosi Új Hidegkuti Nándor Stadionban tartotta a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) hagyományos évzáró ünnepségét, melyen dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár köszöntötte a meghívottakat.

A díjátadón az elmúlt év legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtó utánpótláskorú, felnőtt, valamint parasportolók mellett edzőik vehettek részt, akik közül a MASZ döntése alapján az év atlétái is kikerültek.

A naptári esztendőben elért eredményeik alapján a veszprémi Sportolj Velünk SE három atlétája – Kéri Bettina, Molnár Attila, illetve Varga Gréta Barbara – mellett edzőjük, az SVSE elnök Tóthné Stupián Anikó is meghívást kapott az ünnepségre.

Ugyanis az Sportolj Velünk SE edzőjét és kiválóságait az elmúlt évben nyújtott kimagasló eredményeik alapján elismerő oklevéllel jutalmazták, valamint az év atlétája címre is jelölték.

Kéri Bettina 4x100 m-es váltófutásban, 44,93-as idővel utánpótlás országos csúcsot ért el a svédországi Gavlenben nyáron rendezett U23-as Európa-bajnokságon, amellyel a kilencedik helyen zárta a megmérettetést.

Molnár Attila és Varga Gréta pedig a nyári európai ifjúsági olimpiai fesztiválon (EYOF) nyújtott szenzációs teljesítményük által vehettek részt az idei évi gálán.

Molnár Attila 400 méteres síkfutásban harmadik helyezést ért el 48,09-es eredménnyel, valamint a sprintváltóval beállította az ifjúsági országos csúcsot is, míg Varga Gréta 2000 m akadályfutásban szerezte meg az ezüstérmet 6 perc 45,95 másodperces időeredményével.

A szövetség egyöntetűen úgy ítélte meg, hogy az ifjúsági korú Varga Gréta teljesítménye, valamint eredményei alapján korosztályában a legérdemesebb a cím elnyerésére.

A veszprémi futó ünnepélyes keretek között, edzője társaságában vehette át a megtisztelő kitüntetést.

(forrás: veol.hu)