Az iskola két csapata vett részt ősszel a 4forEurope verseny regionális döntőjében, ahonnan egy harmadik helyezéssel tértek haza, és nyereményként a Megfontolva haladók csapat egy budapesti kirándulást nyert osztályának, melyre május 22-én került sor. A 11.a és a 11.b osztály tagjai (kiegészülve Juhász Orsolya és Kocán Béla osztályfőnökökkel, valamit Nyerges Katalin tanárnővel, aki a versenyre készítette fel őket) tölthettek el egy eseménydús napot Budapesten. 

Délelőtt az Europa Pontban vártak bennünket, részt vettünk egy EU tanórán, ahol felfrissítettük tavaly megszerzett uniós ismereteinket és beszéltünk a közelgő válsztásokról is. Ezután egy közös interaktív játékkal szimuláltuk az EU döntéshozási folyamatait, ahol különböző országokat képviselve arról kellett vitáznunk, milyen szabályozások vonatkozzanak a csokoládéra ; majd egy kahoot kvízben is megmérettettünk. 

Egy közös ebédet követően találkoztunk idegenvezetőnkkel, akivel egy jó hosszú sétát tettünk a városban a Budai vártól a Lánchídon át a Parlamentig, majd a Bazilikáig, és közben számos érdekességet hallhattunk. 

Informatív és élményekben gazdag nap volt, köszönjük a szervezést!