Február utolsó hete rengeteg franciás programmal telt, amelyek előkészítésében a tagozat tanárai és diákjai lelkesen vettek részt. Hétfőn valamennyi franciás osztály egy olimpia kvízt töltött ki, a legjobb csapatok jutalomban részesültek.
Kedden a tagozatot alapító, korábban tanított tanárok és a jelenlegi franciatanárok találkozójára került sor.
Szerdán, február 28-án zajlott a franciás tagozat igazi ünnepe.
A Frankofón napon készült képek megtekinthetőek itt: Galéria


A dekorációt a 9.knyc osztály tanulói készítették. A délelőtti programokat a 9.c osztály szervezte (műveltségi vetélkedő, csillámtetoválás, csigaevés, jósda). A 10.c osztály a francia konyha ízeit hozta el hozzánk.A 9.c osztály breton tánckoszorúja nyitotta meg a délutáni ünnepet.
A 11.c osztály tanulói a délutáni programok házigazdái voltak, színjátszó csapatuk valamennyi franciás diák arcára mosoly csalt.
A 12.c osztály tanulói egy vidám kahoot vetélkedővel színesítették a napot, délelőtt pedig kincskereső játékkal tették próbára a jelentkező csapatokat. A délutáni műhelyfoglalkozásokon süteményt lehetett sütni, játékos, zenés, kreatív versíró foglalkozáson és egy Bretagne-ról szóló előadáson vehettek részt az érdeklődők.
Az udvaron a pétanque versenyre nyílt lehetőség. Nagy örömünkre egykori lektorunk, Mathieu is vendégünk volt.
A napot egy meglepetés videó zárta, amely az egykori és jelenlegi franciás tagozat mindennapjainak, jeles pillanatainak méltó összegzése.
A frankofón hét egyik fontos epizódja volt a veszprémi Valeo képviselőinek látogatása.
Csütörtök reggel egy osztálynyi franciás tanuló érdeklődve várta a cég bemutatkozását.
Mindent megtudtunk, amit a legmodernebb autó gépgyártók, alkatrész-fejlesztők és előállítók tudnak. Köszönjük szépen a cég képviselőinek látogatását.
Pénteken fordított órát tartottunk a frankofón ünnep zárásaként.