20230522 161819

Május 21-26. között egy élménydús német felfedezőút vette kezdetét. A kirándulás során sok új tapasztalatot, emléket és ismerőst szereztünk. Egy nap sem telt el úgy, hogy egy percig is unatkoztunk volna.
Szerencsére ez idő alatt nagyrészt kellemes volt az időjárás.

Az utazás során sokat voltunk természetközelben. Részt vettünk egy hajóúton a Königssee-n, ahonnan a környező hegyek még magasabbnak tűntek, és csodálatos tájakat láttunk.
Ellátogattunk Hallstattba is, a városba, ami egy óriási tó partján fekszik. Itt a pompás kilátás mellett érdekes építészeti megoldásokat is láthattunk a hegyoldalba épített házak révén.

A felfezezőútról készült képek megtekinthetőek itt: Galéria

A tavak mellett nagyszerű kastélyokat is meglátogattunk. A világ egyik leghíresebb kastélyát, Neuschwansteint is megcsodáltuk. A kirándulásunk ezen része kifejezetten kalandosra sikerült az időjárás viszontagságai miatt.
Egyik pillanatról a másikra elkezdett szakadni az eső, és ömlött a jég, mi pedig bőrig áztunk. Így a délutáni programunk - a Linderhof-kastély megtekintése - helyett a szárítkozás lett.
Ez sem szegte kedvünket, és ugyanolyan lelkesedéssel folytattuk a túrát. A Neues Schloss Herrenchiemsee nevű kastély még szebb volt, mint az előbbi.
A díszes termek csodálása közben sok érdekes dolgot megtudtunk II.Lajos bajor királyról és a kor történelméről. A kastély szigetére hajóval jutottunk el.
Ezek mellet Bad Ischlben Ferenc József császár nyári rezidenciáját tekintettük meg.
Itt sok érdekességet tudtunk meg az uralkodóról és feleségéről, Sissiről. A kirándulás egyik napján Berchtesgadenben, Hitler egykori vendégházában tettünk látogatást.
Nagyon érdekes volt, hogy több, mint 1800 méteres magasságban a hegy tetején rövidujjú pólóban sétálhattunk a havas hegycsúcson.
Két nagyvárosba - Münchenbe és Salzburgba - is eljutottunk. Az előbbinél inkább a belváros impozáns épületei voltak a figyelmünk középpontjában.
A szabad foglalkozás során mindenki fel tudta fedezni a számára izgalmas városrészeket. Salzburgban is volt erre időnk rövid közös városnézés után.
Mozart szülőházát ugyan csak kívülről láttuk, azonban a róla elnevezett édesség eredeti változatát is alkalmunk nyílt megkóstolni.
Valamint a hellbrunni vízijátékokat is megtekintettük. Itt néhányan a neuschwansteini állapotukhoz közel kerültek a vicces kedvükben lévő alkalmazottak miatt, akik aktiválták a „csapdákat”.
Egy német csoport Trierből ugyanúgy Ruhpoldingban szállt meg, mint mi. Esténként - mikorra már kellemesen elfáradtunk - velük és a mi közösségünkben is szövődtek új barátságok. Így tudtuk gyakorolni a célnyelvet.

Tárnoki Regina 9.B