IMG 9197

A Vetési Albert Gimnázium spanyol két tanítási nyelvű tagozatának tanulói nagy sikert arattak a ,Szegedi Tudományegyetem és a Spanyol Nagykövetség Oktatási Irodájának együttműködéséből születő kulturális versenyen.

Idén a spanyolajkú világ gasztronómiai öröksége került központba, a két-három fős tanulói csoportoknak ebben a témában kellett kreatív, személetes és az online technológiai eszközök használatával készülő prezentációt alkotniuk.

 

 

 

  


Antal Réka, Boór Blanka és Zubor Zétény 9. A osztályos tanulók egy Instagram oldalt hoztak létre a spanyol konyhának szentelve, mellyel 7. helyen végeztek a rekordszámú, 46 induló között.
Takács Hanna és Varga Léna 9. KNYA osztályos diákjaink különdíjat kaptak Gasztronómiai kaland című, saját készítésű online játékukra.
A kihívásra vállalkozó kalandornak országról országra haladva, kvízkérdésekre válaszolva kell összegyűjtenie a legfinomabb mexikói taco hozzávalóit, hogy Hanna és Léna tanácsait követve elkészíthesse a fogást.
Angyal Míra, Németh Kata és Tombor-Madarassy Ilona 11. A-s diákok pedig a dobogó harmadik fokán végeztek A guatemalai gasztronómiai labirintus című genially prezentációjukkal, melyben Tombor-Madarassy Ilona illusztrációinak animált verziói vezetnek minket végig testünk labirintusán, hogy az út során megtudhassuk, hogy járulnak hozzá a guatemalai konyha étel- és italkülönlegességei testi-lelki egészségünkhöz.
Tanulóink alkotásai az alábbi linkeken keresztül megtekinthetők.

Antal Réka, Boór Blanka, Zubor Zétény: Magdalenas. bit.ly/40wl3wy

Takács Hanna és Varga Léna: Gasztronómiai kaland. bit.ly/41TzqvF

Angyal Míra, Németh Kata és Tombor-Madarassy Ilona: A guatemalai gasztronómiai labirintus. bit.ly/3N7Psye

Mindannyiuknak gratulálunk a szép eredményhez!

IMG 9087

IMG 9091