Label átadás2022Jacqueline Plessis, a budapesti Francia Intézet kulturális attaséja és Czelvikker Katalin a Magyar-Francia Ifjúsági Alapítvány igazgatója látogatott el a gimnáziumba.


A francia-magyar kéttannyelvű tagozat legfontosabb partnereiként biztosítják a részben szakmai, részben anyagi támogatást: az Alapítvány közvetíti az anyanyelvi lektort és pályázatokat ír ki, melynek támogatásával eszközöket szerezhetünk be vagy programokat szervezhetünk a tagozat diákjainak.

A Francia Intézet szervezi a nemzetközi DELF/DALF nyelvvizsgákat, kulturális programokat, melyeken rendszeresen részt veszünk, és a legkiválóbb, érettségizett diákoknak ösztöndíjat nyújt franciaországi továbbtanulásukhoz.

A francia két tanítási nyelvű tagozaton folyó magas színvonalú munkát és az így elért kiváló eredményeket a Francia Állam kiváló minősítéssel, az un. LabelFrancÉducation-nal ismeri el, melyet 2015 óta már harmadik alkalommal nyertünk el.

Vendégeink az oklevél átadása után a tanárokkal és diákokkal beszélgettek, majd volt diákunk, Bögi Dorka mesélt az Európa Kulturális Főváros tervezett programjairól, végül a
VEB 2023 –Vetésis Találkozások projekt keretén belül létrehozott ötnyelvű színdarab bemutatásán vettek részt.