Az elmúlt hét végén iskolánk 33 fős küldöttsége (Pucsek Zsuzsanna és Tóth Zsuzsanna tanárnők vezetésével) részt vett a keszthelyi Helikoni Ünnepségeken. Jó volt megtapasztalni, hogy négy év szünet után - ha itt-ott döcögősen is, de - újraindult a Helikoni Ünnepségek hagyománya. A vetésis csapat remekült helyt állt a versenyben.

 

Gaál Gabriella (11/B) komolyzene kategóriában arany minősítést és különdíjat nyert. Kiss Róza (9NY/B) és Havér Sára (11/D) szintén arany minősítést ért el népdal kategóriában. Szilágyi Adél (9NY/B) és Pózna Melinda (12/D) ezüst minősítést szereztek komolyzene kategóriában. Rajtuk kívül nagyon büszkék vagyunk minden fellépőre, mert nagyon magas színvonalú produkciót mutatattak be. Holovits Anna Lili (12/A), Benedek Bianka (10/C), Szentessy Édua (10/B), az Árkolán zenekar (Fazekas Ármin, Horváth Gergő, Kiss Milán 10/A, Rauscher Lili 10/B és Tombor-Madarassy Koppány 11/B), a néptáncosok (Guba Ákos 9/B, Rauscher Lili és Steinhausz Gergő 10/B, Balássa Zsófi 11/A, Tombor-Madarassy Koppány 11/B és Papp Julcsi 11/C) és a Vetési Énekegyüttes tagjai is megérdemelték volna, hogy ne csak a közönség, hanem a zsűri is értékelje a teljesítményüket. Lendvai Dorka (11/D) képzőművészet - és Angyalo Míra (10/A) irodalmi alkotás kategóriában képviselték a Vetésit. Érem sajnos nekik sem jutott.

Talán kevesebb az oklevél, kevesebb a csillogás, mint az ezt megelőző években, de a diákjaink tehetségére, hozzáállására, felelősségtudatára éppen olyan büszkék vagyunk, mint a korábbi években.