Két év kihagyás után végre ismét megrendezésre került a Spanyol Két Tanítási Nyelvű Iskolák Nemzeti Találkozója, azaz az ENIBE, melynek a Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium adott otthont.


Az ENIBE alatt a hét magyarországi spanyol két tanítású nyelvű iskola diákjai különböző versenyszámokban mérhették össze tudásukat. Iskolánk tanulói remekül szerepeltek, méltóképp képviselték a gimnáziumot. Szilágyi Panka (10.a) harmadik helyezést ért el a plakátversenyen, Previcz János Máté, Dézsi Belián és Sári Márk (12.a) filmbeharangozója második helyen végzett a rövidfilm kategóriában, Németh Kata (10.a) pedig irodalmi alkotásával maga mögé utasított mindenkit a szoros versenyben.

Az ENIBE alkalmával a spanyol színjátszó szakkör tagjai bemutatták az Elena Villar Muñoz és Ignacio Burillo Lozano rendezésében készült Vér Piroska című krimit, amellyel kivívták a közönség vastapsát, a Spanyol Nagykövetség képviselőinek őszinte elismerését. Köszönjük az élményt a szereplőknek, Alacs Brigittának (10.a), Huszár Reginának (9.knya), Kaszta Friderikának (12.a), Mészáros Dórának (9.knya), Németh Katának (10.a), Pápay Katának (9.knya), Previcz János Máténak (12.a), Tombor-Madarassy Ilonának (10.a) és Zubor Zéténynek (9.knya)!

Az esemény egyik legszebb pillanataként emlékszünk vissza továbbá Németh Csenge (12.a) produkciójára, aki spanyol nyelven énekelte el Leonard Cohen Hallelujah című számát a tőle megszokott profizmussal.

A közös ebéd után lehetőség nyílt az ismerkedésre: a hét iskolából érkező diákok vegyes csapatokat alkottak, majd egy játékos akadályversenyen vehettek részt. Karaokeztak, filmet szinkronizáltak, sőt, még matematikai feladatokkal is megküzdöttek. Köszönjük a szervezőknek ezt a feledhetetlen napot, és bízunk benne, hogy hamarosan újra találkozunk!

¡Hasta pronto!