Iskolánk 13. osztályos fizika fakultációs tanulói vettek részt a BME Energetikai Szakkollégium (www.eszk.org) által minden évben középiskolák számára meghirdetett versenyén. A verseny három fordulós volt, a döntőre 2015. február 6-án Budapesten, az Elektrotechnikai Múzeum épületében került sor. A 10 csapatos döntőbe 120 csapat közül iskolánk 2 csapata is bejutott: a FizIQsok (Szalai Enikő (13.D), Kálmán Kornél (13.A), Stéger Zsolt (13.C), valamint az első két fordulóban Sötét Petra (13.A)) és a Triumvirátus 2.0 (Boncz Norbert (13.D), Pál Gyula (13.A), Pap Kristóf (13.A)). A csapatokat Kristóf Gábor tanár úr készítette fel a versenyre.

A döntő délelőtt 10 órától este 6-ig tartott, ezalatt a csapatok számos feladatban mérhették össze tudásukat: energetikai tárgyak, berendezések felismerése, erőmű működési sémájának összeállítása, energetikai totó, igaz-hamis, vita különböző energetikai témájú kérdésekben, fogalmak definiálása, illetve a második fordulóra írt 10 oldalas esszé prezentálása és megvédése mérnökökből és egyetemi tanárokból álló szakmai zsűri előtt. A verseny országos döntőjét Triumvirátus 2.0 nevű csapatunk nyerte, míg a FizIQsok éppen csak lemaradtak a képzeletbeli dobogóról, negyedik helyezést értek el. Ennek köszönhetően a Vetési Albert Gimnázium elnyerte a legeredményesebb iskolának járó díjat is. A versenyzők és az iskola is értékes nyereményekkel, míg a versenyzők rengeteg tapasztalattal illetve tudással gazdagodtak. Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőjüknek! A versenyen készült fényképek itt megtekinthetők.

Szeretnénk ezúton köszönetet mondani a Renault Császár Autószervíz KFT-nek, hogy kisbuszuk kölcsönadásával biztosították számunkra a versenyre való eljutást.