Iskolánk 9.Ny/B és 9.B osztályának biológiás csoportjai december 1-jén Budapestre utaztak, ahol a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó keretében megrendezésre kerülő Heroes of the Future Ifjúsági élményprogramon és a Your Planet Kiállításon vettek részt.

 A kiállítás fő témája a fenntarthatóság volt, így az egyes kiállítóhelyeken ezt járták körbe több oldalról, mint a víz és víztisztítás, fenntartható otthonok, közösségek, az energiaellátás, vásárlási szokásaink, táplálékaink vagy a jövő városai. Több helyen kipróbáltunk VR szemüvegeket is, így láttunk egy szeméttelepet „működés” közben, felülhettünk a klímahullámvasútra és vízipisztollyal küzdöttünk a Csatornaszörnnyel.

A kezeslábas játszóház egyedi bringáinak meghajtásával hallgattunk zenét, versenyeztettünk kisautót, léghokiztunk.

Délután a Heroes of the Future élményprogram során két, a jövőből érkező időutazó – Sun és Wind – segítségével indultunk a kihalt méhek keresésére. Utunk során megálltunk Mr. MindenEladó boltjában (nem vettünk semmit), találkoztunk a Méhtudóssal, csalogattunk méheket kalimba muzsikával. Sikeres küldetésünk végén Gaia-val is találkoztunk.
A nap zárásaként a GoMobility park elektromos járműveit – roller, gokart, hoverboard segway - is kipróbáltunk.

Kísérő tanárok: Juhász Orsolya és Kreschkáné Világhy Bernadett

Az eseményről készült képek megtekinthetők itt: Galéria