Kedves felvételt nyert diákok! Kedves szülők!

  • Az általános iskolák minden végzős tanuló szülőjének/törvényes képviselőjének – amennyiben nem rendelkeznek gondviselői belépési jogosultsággal – legenerálják a KRÉTA rendszerhez való belépési jogosultságukat.
  • A nyolcadikos év végi bizonyítvány digitalizált változatát az általános iskola június 15-e után a gondviselő részére eljuttatja, melyet kérünk a Krétába (e-Ügyintézéskor) feltölteni beiratkozás során.
  • Amennyiben a tanuló személyi igazolványának, lakcímkártyájának és születési anyakönyvi kivonatának digitalizálását nem tudják megoldani, akkor a diák azokat 2020. szeptember 1-jén személyesen is bemutathatja.
  • A diák NEK azonosító adatlapját személyesen NEM szükséges behozni, kérjük digitalizált formában (fénykép is lehet) a novotny.judit[kukac]vetesi.hu e-mail címére a leendő tagozat (pl. biológia, stb.) megjelölésével elküldeni.

Beiratkozás a KRÉTA rendszeren keresztül

A 2020/2021. tanévre lehetőségük van elektronikusan beiratkozni 2020. június 15-22. éjfél között. A KRÉTA rendszeren keresztül azok a szülők, gondviselők is be tudják iratni gyermeküket gimnáziumunkba, akik az általános iskolában nem használták a KRÉTA rendszert!

icon arrow 1 Az elektronikus beiratkozásról részletes leírást itt olvashat.

A gimnázium háromféleképpen reagálhat a benyújtott kérelemre:

  • „Tudomásul veszem” döntés esetében a személyes megjelenésre a beiratkozáskor nincs szükség, a tanév első napján lehetőségük van a dokumentumok személyes bemutatására.
  • „Hiánypótlásra visszaküld” döntés esetében kérjük, hogy mielőbb pótolják a hiányzó dokumentumot (főleg a 8. évvégi bizonyítvány esetében).
  • „Elutasít” döntés olyan esetben fordulhat elő, ha felvételi eljárás során a KIFIR adatai alapján a tanuló bekerült a felvettek listájába, azonban nincs meg az a feltétel, ami alapján az iskolába beiratkozhat. Ugyanis addig nem iratkozhat be a tanuló, ameddig a 8. osztályos bizonyítványban nem szerepel az, hogy minden tantárgyból teljesítette a tanév követelményeit.

Kérjük, ezt a lehetőséget válasszák!

Beiratkozás személyesen

Amennyiben nincs lehetősége az elektronikus beiratkozásra, illetőleg június 22-ig nem sikerül megoldani, úgy 2020. június 24-én 8.00 és 14.00 között megteheti személyesen a gimnáziumban. Időpont egyeztetés céljából kérjük, a titkarsag[kukac]vetesi.hu e-mail címre küldött üzenetben jelezzék ezt a szándékukat.

  • A személyes beiratkozáshoz szükségesek:
    a beiratkozáson a diáknak és törvényes képviselőinek is meg kell jelenniük,
  • a beiratkozáshoz be kell hozni a diák személyi igazolványát, a lakcímkártyáját, a születési anyakönyvi kivonatát valamint általános iskolai bizonyítványát,
  • amennyiben már rendelkezésre áll a diák NEK azonosító lapja. Amennyiben az adatlap még nem áll rendelkezésre, akkor azt digitalizált formában (fénykép is lehet) a novotny.judit[kukac]vetesi.hu e-mail címére a leendő tagozat (pl. biológia, stb.) megjelölésével elküldeni.