Február 14-15-én került megrendezésre iskolánkban a TUDOK konferencia. Rendhagyó módon, idén két tematikus konferencia, az Élet- és környezettudományi, valamint a Műszaki- és reáltudományi egy időben zajlott, melyeknek iskolánk adott otthont.

 

Közel 120 diák érkezett hozzánk az ország minden pontjáról, és 12 szekcióban (például Állattan ás etológia, Mikrobiológia, farmakológia, vagy Műszaki tudományok és National Instruments) mutatták be tudományos kutatásaikat, melyeket szakmai zsűri értékelt. A zsűrizésben szerepet vállaltak Csepelyné Gáncs Judit, Kreschkáné Világhy Bernadett tanárnők, Kristóf Gábor, Tislér Norbert és Vajcs Márton tanár urak, valamint a Pannon Egyetem oktatói. Ezúton is köszönjük a munkájukat.

Péntek este az érdeklődő diákoknak a Vetési Néptánc Együttes tartott nagy sikerű táncházat. Erre az alkalomra visszalátogatott iskolánk volt diákja Rák Gergő is, aki a tavalyi TUDOK-on Biológia szekcióban, első díjban részesült.

A diákokat kísérő pedagógusokat és mentorokat pedig egy helyi ízek kóstolásával egybekötött beszélgetésre láttuk vendégül.

A két napos rendezvény díjátadóval egybekötött záró ünnepségét megtisztelte jelenlétével Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora is.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a konferencia megszervezésével hozzájárulhattunk a középiskolás diákok természettudományos kutatásainak segítéséhez, valamint a reáltantárgyak népszerűsítéséhez.

Külön köszönet illeti Likerné Pucsek Rózsa, valamint Glatzné Gyömörei Irén tanárnőket a rendezvény megszervezésében vállalt szerepükért.

Köszönjük a konferencia lebonyolításához nyújtott támogatását a Veszprémi Tankerületi Központnak, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának, Hollósy Zsombornak, Gulyás Virágnak, Kéri Mártának és a Merck Kft.-nek.

Csatári Nóra Éva
biológia-kémia szakos tanár, szervező

A konferenciáról Csík Andrea tanárnő készített képeket, melyek megtekinthetők itt: Galéria

 

(forrás: veszpremtv.hu)