PIC 2A Koraszülöttek Világnapja után néhány nappal iskolánk végzős biológia fakultációsai a Megyei Kórház koraszülött osztályán tettek látogatást. Elsőként Dr. Tenk Tamás neonatológus előadását hallgattuk meg, aki a koraszülöttek ellátásán túl a véradások fontosságáról a Bébi koraszülött mentő működéséről, szakmai sikerekről és nehézségekről is mesélt diákjainknak.
Az előadás után Szűcs Sándor gyógytornásszal beszélgettünk, a szülők gyerekek és fejlesztő pedagógusok, gyógytornászok közös munkájáról. Végül lehetőségünk nyílt az osztályon is találkozni a PICi hősökkel…

 

Néhány gondolat a részt vevő diákoktól:

”Nagy meglepetéssel volt számomra, hogy beengedtek miket a pici babákhoz. Ez volt a kedvenc részem, mert még sosem láttam újszülött babát élőben.”

„Megnyugtató volt látni, mekkora odaadással dolgoznak ezek a hétköznapi hősök. Nem biztos, hogy a legmodernebb eszközök mentik meg a legtöbb életet, szerintem sokkal fontosabb az elhivatottság és a szenvedély, amiben bővelkedik a veszprémi csapat.”

„Nagyon örültem, hogy a doktor úr előadása a pozitív oldaláról közelítette meg a témát, és hála és jó érzés volt amit éreztem.”

„Amire még jó volt ez a látogatás, hogy abszolút megbizonyosodtam arról, hogy jó irányba tart az életem, és akár gyógypedagógusként is tanulhatok, találkozhatok hasonló esetekkel. De ami leginkább motivál, hogy segíthessek, fejleszthessek a gyerekeken. Az ilyen és ehhez hasonló szakmákra én abszolút hivatásként tekintek, amely nagyban meghatározza az ember életét, látásmódját, mindennapjait.”

„Úgy gondolom, büszkék lehetünk erre a sok emberre, aki ilyen odaadóan dolgozik, küzd a babák életéért! Ezek az emberek hihetetlen lelki erővel és hatalmas szívvel bírnak!”

„Szerintem sokan nem is realizáljuk, mekkora jelentőséggel bír, ha vért adunk. Többek közt engem sem vitt még rá a lélek, de úgy döntöttem, fogok. Ki tudja, egyszer nem egy szerettem élete fog-e ezen múlni…”

„Az, hogy körbe is vezettek minket az osztályon hatalmas pozitívum volt. Meghökkentő volt látni, mennyien dolgoznak folyamatosan azon, hogy ezek a babák később teljes életet tudjanak élni.”

„Kifejezetten tetszett, hogy egy gyermekfejlesztő gyógytornász is mesélt szakmájáról és élményeiről. Számomra az is meglepő volt, hogy mennyi szakember közös munkája szükséges egy koraszülött életben tartásához és fejlesztéséhez.”

„Összeségében jó volt látni, milyen fejlett és szakszerű ez az osztály, és fantasztikus, milyen precíz, aprólékos munkával meg tudják menteni a legkisebbeket is.”

PIC 1

PIC 3

PIC 4