kép forrása: veol.huA Vetési Albert Gimnáziumba látogatott pénteken a Magyarországi Spanyol Nagykövetség oktatási tanácsosa, Ángel Santamaría Barnola, és Javier Valdivielso Odriozola, a Cervantes Intézet új vezérigazgatója, attasé. A vendégeket Szántai Erzsébet igazgató fogadta.

 

– Az iskolában szakmai megbeszélést folytattunk. Bemutattuk a spanyol két tannyelvű szekciót, valamint a jövőbeni együttműködési lehetőségekről egyeztettünk, hogy az eddigi együttműködést kiszélesítsük. Mivel Ángel Santamaría Barnola és Javier Valdivielso Odriozola is új a saját pozíciójában, így bemutattuk az iskolát, a magyar iskolarendszert, a spanyol oktatást, és a lehetőségeket is – mondta el Szedlák Réka, a Vetési Albert Gimnázium spanyol munkaközösségének vezetője.

A látogatás alkalmával a tizedik és tizenkettedik osztályos tanulók kerekasztal-beszélgetés keretében tehették fel a kérdéseiket a küldöttségnek. Szóba kerültek a továbbtanulás előtt álló diákok számára fontos kérdések, többek között az elhelyezkedési lehetőségekről, az oktatási módokról, de egészen személyes témákat is feszegettek az iskola tanulói.

forrás: veol.hu– Nagyon sikeresnek értékelem a mostani találkozót, hiszen már ez alatt a rövid idő alatt is felmerültek új ötletek az együttműködéssel kapcsolatban, a diákok pedig lelkesen, odafigyelve vettek részt a beszélgetésen. Jól képviselték az iskolánkat, és nagyon büszke vagyok rájuk – mondta el Szedlák Réka.

A programon a diákok és oktatóik bemutatták a vendégeknek a spanyol kéttannyelvű tagozat programjait, a csereprogramokat, a Spanyol Napot, a spanyol kéttannyelvű iskolák éves találkozóját, valamint szó esett az Erasmus+ programról is.

Szedlák Réka hozzátette, a találkozást a spanyol nagykövetség oktatási irodája kezdeményezte, a gimnázium pedig örömmel fogadta a felkeresést. Elmondta, a szakmai együttműködés miatt ez egy fontos beszélgetés volt, és azt reméli, hogy a jövőben még több lehetőségük nyílik a személyes egyeztetésre.

(Forrás: VEOL.HU)