2014. december 14-én pénteken negyedik alkalommal rendezte meg iskolánk spanyol tagozata a már hagyománynak számító spanyol napot. Ebben az évben is szerettünk volna egy napot a spanyol nyelv és a spanyol nyelvterületek kultúrájának bemutatására szentelni, hogy mindazok, akik beszélik a nyelvet, még jobban megismerhessék, akik pedig még nem, azok is kedvet kapjanak hozzá. Idén először a veszprémi Lovassy László Gimnázium spanyolul tanuló diákjait is vendégül láttuk, akik nagy lelkesedéssel vettek részt programjainkon.

 

Az estet Faragó Dániel és Szelényi Dániel (13.A) zenés produkciója nyitotta meg, majd Dr. Anderle Ádám egyetemi tanár mutatta be nekünk a Szegedi Egyetem Hispanisztika tanszékét. Ezt követően Ríz Barnabás a wordnerd elnevezésű weblappal ismertetett meg bennünket, melynek segítségével játékosan fejleszthetjük tovább nyelvtudásunkat. Vendégünk volt még Schmidt Mihály, aki nemrég tért haza egy másfél éves perui önkéntes szolgálatból, melyről érdekes és egyben megindító élménybeszámolót tartott. Az előadásokat két Baszkföldről érkezett vendégünk (Ainara Perrino, Oihane Garreino) zárta, akik színes, vidám előadásukban bemutatták nekünk Spanyolország egyik legkisebb, de talán legizgalmasabb autonóm tartományát.

A rendezvény további részében a diákok játékos feladatokat oldhattak meg, rövid, spanyol bemutatkozó verset kellett írniuk, majd egy műveltségi vetélkedőn mérhették össze tudásukat, végül egy rövid karácsonyi történetet kellett előadniuk a teremben elrejtett szavak segítségével.

Az est fénypontja Germán Bernard „Magopan” bűvészprodukciója volt, aki mindannyiunkat ámulatba ejtett és „elvarázsolt”.

Az est sikeréhez a 9.A osztály lelkes és odaadó szervezése nagyban hozzájárult, melyet ezúton is köszönünk.

¡Hasta la próxima!