Jobb adni, mint kapni, hangzik el sokszor a mondás, főleg karácsony táján. Osztályunk úgy döntött, hogy a 2018-as karácsonyt méltóképpen ennek szellemében szeretné eltölteni. Közös döntés alapján ebben a tanévben nem vettünk húzottunknak ajándékot az osztálykarácsonyra, hanem az ajándékra szánt pénzt jótékony célra fordítottuk.

Vörös Klaudia 14 éves, oxigénhiánnyal született, emiatt agykárosodást szenvedett, súlyosan sérült, epilepsziás beteg. Az összegyűlt pénzt az ő megsegítésére fordítottuk. December 22-én látogatott el hozzá osztályunk négy tagja, Solymosi Tina, Bálint Helga, Pesti Bianka és Kovács Liza, hogy átadják a rengeteg ruhát, hideg élelmet és kisebb-nagyobb ajándékokat, amivel hatalmas boldogságot okoztak a kislánynak.

Azt gondolom, osztályunknak még nagyobb boldogságot jelentett, hogy segíthettünk neki, ami mindannyiunk karácsonyát szebbé tette. Talán ezért mondják, hogy jobb adni, mint kapni, hiszen az, hogy adhattunk valakinek, akinek szüksége van rá, és örömet okozhattunk Klaudiának, nagyobb ajándék volt számunkra, mint bármi más.