Sp nap 2019 42019. december 12-én ismét megrendezésre került iskolánkban a mára már hagyományosnak számító Spanyol nap. A délelőtt folyamán játékos feladatokon, közös táncoláson, spanyol dallamokon és autentikus spanyol ételeket kínáló büfénken keresztül kívántunk bepillantást nyújtani a Vetésis diákoknak a spanyol és latinamerikai kultúra világába.

 

Ezt követően pedig a 9.A osztály szervező munkájának hála, egy színvonalas, tartalmas és nem utolsó sorban szórakoztató délutánt tölthettünk el együtt a hispán civilizáció jegyében. Farkas Luca spanyol gasztronómiáról szóló előadása után Kaszta Friderika tolmácsolásában ismerhettük meg a mexikói halottkultusz egyediségét. Az érdekfeszítő prezentációk után a 9.A osztály vegyes összetételű csapatokat alkotott a spanyol két tannyelvű tagozat diákjaiból, akik egy interaktív akadályverseny keretein belül mérték össze tudásukat. Az activityt, a dalfelismerést, az ízlelőbimbókat tesztelő kihívást és az ügyességi feladatokat kiemelkedően végző csapatok jutalma pedig az volt, hogy nyomokat kaptak egy spanyoltanárok által elkövetett bűntény felderítéséhez.

A játékos vetélkedő után a különböző évfolyamok által készített videókat és mémeket néztük meg, valamint a házi gasztronómia versenyre alkotott spanyol finomságokat is megkóstoltuk. Az est ünnepélyes eredményhirdetéssel, valamint egy közös tortázással zárult.

Egy rendkívül élvezetes és emlékezetes Spanyol napot tudhatunk a hátunk mögött, amelynek sikeréhez a 9.A osztály lelkes és odaadó szervezői munkája nagyban hozzájárult. Köszönjük Czeglédi Dóra tanárnőnek és Ignacio Burillo Lozano tanár úrnak a szervezési feladatok irányítását, segítését!

Találkozzunk jövőre is! ¡Hasta la próxima!

Sp nap 2019 1

Sp nap 2019 2

Sp nap 2019 3

Sp nap 2019 5