2024. április 6. és 11. között az iskola 38 tanulója három tanár kíséretében 6 napot töltött Németországban. A utazás célpontja Berlin és Szászország volt.


Az első napokat Berlinben töltöttük, ahol megismerkedtünk a legfontosabb látnivalókkal. A Reichstag megtekintése kicsit kalandosra sikerült, mert félmaratont rendeztek a városban: a lezárások miatt éppen, hogy odaértünk a megjelölt időpontra. A továbbiakban minden olajozottan ment: sétáltunk az Unter der Linden sugárúton, a Múzeumszigeten megnéztük Nofertiti mellszobrát, a TV-toronynál fényképezkedtünk stb.

A felfedező út második felében Szászországot jártuk be. Voltunk Lipcsében a Szt. Tamás templomban, sétáltunk Drezda lenyűgöző belvárosában, hajóztunk az Elbán és a Szász Svájc elnevezésű nemzeti parkba is eljutottunk.

Élményekben gazdag utazás volt. Egy kis ízelítőt kaptunk Németországból, ahova érdemes visszatérni, hogy más tájakat is megismerjünk. S arra motivál minket, hogy fejlesszük német nyelvtudásunk, mert igazán akkor érezzük valahol otthon magunkat, ahol értjük és beszéljük a nyelvet.