Május 25-én a spanyol két tannyelvű tagozat három diákja, Szmik Anna Dorina (11.A), Szántó Kitti (11.A) és Kaszta Friderika (9.A) David Cibeiras Barja projektkoordinátor, valamint David Martos Bertelli és Szedlák Réka kíséretében Bulgáriába, a Vitosa hegy lábainál fekvő Szófiába utaztak, hogy részt vegyenek a „Rádió, tinédzserek és hírek. Egy projekt az európai befogadó oktatásért” című Erasmus Plus pályázat utolsó nemzetközi projekttalálkozóján, amelynek az Instituto 22 SEU de Sofía, Georgi S. Rakovski adott otthont május 27. és 31. között. A bulgáriai diáktalálkozó közösen feldolgozandó témái a társadalmi inklúzió, a szegénység és a kirekesztődés voltak, melyeket a fórumszínház módszereivel dolgoztunk fel.

Március 17-én a spanyol két tannyelvű tagozat három diákja, Lőrincze Bernadett, Tauz Laura és Praznovszky Pál 11. A osztályos tanulók Szántai Erzsébet igazgatónő, David Cibeiras Barja projektkoordinátor, valamint Szedlák Réka kíséretében Franciaországba, a költői szépségű Strasbourgba utaztak, hogy részt vegyenek a „Rádió, tinédzserek és hírek. Egy projekt az európai befogadó oktatásért” című Erasmus Plus pályázat negyedik nemzetközi projekttalálkozóján, amelynek a Lyceé des Pontonniers adott otthont március 18 és 23 között.

A franciaországi diáktalálkozó közösen feldolgozandó témái a feminizmus és a migráció, valamint a két kérdéskör által alkotott keresztmetszet voltak.

Az alábbi linkre kattintva elérhető a feledhetetlen hét élményeiről szóló beszámoló.

 

ERASMUS PLUS PROJEKTÜNK CÓRDOBAI NEMZETKÖZI DIÁKTALÁLKOZÓJA

2018. november 12-16.
(David Martos és David Cibeiras írása)

November 10-én a spanyol két tannyelvű tagozat három diákja, Sári Júlia és Horváth Patrik 12. A osztályos tanulók és Tóth Sára 11. A osztályos tanuló David Cibeiras Barja projektkoordinátor és David Martos Bertelli kíséretében Córdobába utaztak, hogy részt vegyenek a „Rádió, tinédzserek és hírek. Egy projekt az európai befogadó oktatásért” című Erasmus Plus pályázat harmadik nemzetközi projekttalálkozóján, amelynek a Pedro Abad Gimnázium adott otthont november 12 és 16 között. A spanyolországi diáktalálkozó közösen feldolgozandó témája az LMBTQ+, azaz a nemi identitás és a szexuális orientáció voltak.

Az alábbi linkre kattintva elérhető a feledhetetlen hét élményeiről szóló beszámoló.

 

2018. május 28. és 31. között a Vetési Albert Gimnázium két tanára, David Cibeiras Barja (projektkoordinátor) és David Martos Bertelli (kísérőtanár) a szófiai 22 Georgi Stoikov Rakovski Kéttanyelvű Középiskola által tartott C2-es képzésen vettek részt Bulgáriában a “Rádió, tinédzserek és hírek. Egy projekt az európai befogadó oktatásért” című Erasmus Plus projekt keretein belül. Ezen a képzésen minden partneriskolából, azaz a spanyol, a bolgár, a román és a magyar intézményekből is két-két fő vett részt, az egyes országok koordinátora és egy kísérőtanár.

A veszprémi Vetési Albert Gimnázium abban a hatalmas örömben és megtiszteltetésben részesült, hogy helyszínt adhatott a második nemzetközi koordinátori találkozónak és a második rövid távú diákmobilitásnak a „Rádió, tinédzserek és hírek. Egy projekt az európai befogadó oktatásért” című Erasmus Plus projekt keretein belül. A programok március 19. és 23. között kerültek megrendezésre Veszprémben. Az első, 2017. november 13. és 17. között tartott, bukaresti találkozó után, amely a különböző etnikumokra és vallásokra fókuszált, Veszprémben a testi és szellemi fogyatékosság témája került a középpontba. Romániában e kérdéskör feldolgozásának eszközéül podcastok elkészítését választották. Ezek megalkotásához a diákok szakmai képzést kaptak a rádió világában dolgozóktól.