Kovács Ákos 12.D osztályos tanulónk
történelem tantárgyból bejutott az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny 2. fordulójába.
Felkészítő tanára: Imre Tamás

 

4foreurope2019 november 21-én megrendezett 4forEurope versenyen az iskolánkat képviselő Krakatau Kitörései első helyen végeztek. A már hosszú múlttal rendelkező verseny regionális döntőjét idén itt Veszprémben rendezték meg. Az első levelezős forduló tíz legjobbját hívták be, hogy élőben is megmérkőzzenek. A szoros küzdelem után csapatunk vitte el a nyereményt, egy horvátországi nyaralást, valamint a lehetőséget, hogy az országos döntőben is szerepeljenek.

Felkészítő tanár: Gáncsos Gabriella
Csapattagok: Nagy Ákos Leon, Nagy Zsombor, Kovács Ákos, Nemes Bálint

 

Kovacs Jazmin 2019 donto IMG 6112Az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny országos döntőjén

Kovács Jázmin (12. A)

az írásbeli és szóbeli összesített ponszámai alapján

21. helyezést ért el.

A gimnázium 2-es kategóriában a mintegy félszáz versenyzőből
írásban a 3., szóbeli fordulóban a 28. helyezett lett.
Felkészítő tanára: dr. Kocán Béla.

 

Az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny országos döntőjén Rácz Ágnes Éda (12. C) az írásbeli és szóbeli összesített ponszámai alapján 14. helyezést ért el. Ezzel az Anyanyelvápolók Szövetségének díjában részesült. A gimnázium 2-es kategóriában a mintegy félszáz versenyzőből írásban a 9., szóbeli fordulóban a 17. helyezett lett.

Felkészítő tanára: dr. Kocán Béla.

 

 

 

A 2018. november 10-én Kányádi Sándor tiszteletére rendezett Padányi Főegyházmegyei Szavalóversenyen iskolánkat Morgan Matilda, 9. KNyC osztályos tanuló képviselte. Matilda versmondásával a 9-12. osztályosok között kiemelt arany fokozatot ért el. Gratulálunk!

 

A PIM – A Magyar Nyelv Múzeuma által meghirdetett Írj levelet Kazinczy Ferencnek! pályázat országos döntőjén

Csillag Dávid (12. C)

3. helyezést ért el. 

A eredményhirdetés és a díjátadó Pesti Vigadóban a magyar  nyelv napja alkalmából 2018. november 13-án volt. Gratulálunk a szép eredményéhez! Felkészítő tanár: dr. Kocán Béla. Bővebben itt olvashat az eseményről.

 

Gimnáziumunk 12.B osztályos tanulói (Kiss Virág Tünde, Danka Benedek Péter, Rák Gergő Attila, Osváth Bálint Imre) az Európai Parlament által meghirdetett 4for Europe földrajz verseny regionális döntőjében I. helyezést értek el 2018.11.22-én Székesfehérváron. Felkészítő tanáruk Gáncsos Gabriella tanárnő volt. Ezzel az eredménnyel továbbjutottak az országos döntőbe, ami 2018.12.14-én kerül megrendezésre Kecskeméten.

 

 

 

 

 

 

A 2018/2019-es országos irodalomverseny első fordulóján a 11. évfolyam kategóriában Király Lilien (11. D)  osztott 1. helyen végzett. Eredményével bejutott az országos döntőbe. A döntő időpontja: 2019. március 22–24. Felkészítő tanára: dr. Kocán Béla.