A megrendelt matrózblúzokat 2019. augusztus 22-én csütörtökön 8.00-12.00 között illetve 1 órával a tanévnyitó előtt lehet átvenni.

 

Kedves Diákok!

Idén nyáron is lehetőségetek van közösségi szolgálatot teljesíteni a gimnázium könyvtárban. Nemrég érkeztek meg a tankönyvek az iskolába, ezek rendezésében számítunk segítségetekre hétköznap 8.00-13.00 között. Pálfi Beáta iskolai könyvtárost eléritek a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, vagy a 88/560-680 telefonszámon.

 

2019. július 1-5. között a francia két tanítási nyelvű tagozat 5 tanára részt vett az idén először Budapesten megrendezett BELC nyári egyetemen. Az egy hetes intenzív továbbképzésnek a Francia Intézet és a Hunfalvy János Gimnázium adott otthon, ahol a környező országokból érkező franciát és franciául oktató kollégákkal együtt bővítették elméleti és gyakorlati ismereteiket az alábbi témákban: Frankofónia az nyelvtanításban, Két tannyelvű oktatási stratégiák, Digitális források használata. A képzés végén a francia nagykövetasszony, Pascale Andréani látta őket vendégül a Résidence de France-ban, ahol elismerő oklevelet vehettek át.

 

Nyári ügyelet a gimnáziumban

Titkárság: minden szerda 8.00-13.00 között

Július 10. - Szántai Erzsébet, intézményvezető
Július 24. - Glatzné Gyömörei Irén, intézményvezető-helyettes
Augusztus 7. - Simon Zsolt, intézményvezető-helyettes
Augusztus 21. - Szántai Erzsébet, intézményvezető

Tanévkezdési információk

Augusztus 27-28. - Javító, osztályozó, különbözeti vizsgák
Szeptember 1. 18h - Tanévnyitó ünnepély
Szeptember 2. - Első tanítási nap

2019. május 30-án iskolánk három diákja, Nemere Dóra (10.A), Orosz Blanka (11.A) és Sári Júlia (12.A) a Mexikói Nagykövetség díjátadó ünnepségére utazott. Kitartó munkájuknak és a spanyol nyelv tanulásában elért eredményeiknek köszönhetően egy oklevelet és érmet vehettek át David Nájera nagykövet úrtól. A fogadáson több, latin-amerikai országokat képviselő diplomata és az EMMI képviselői is részt vettek. Kellemes délutánt tölthettünk el a gyönyörű nagykövetségi rezidencián, ahol a mexikói konyha jellegzetességeit is megkóstolhatták a meghívottak. Büszkék vagyunk díjazott diákjainkra és gratulálunk nekik!