Idén, már harmincadik éve, ismét holland cserediákok érkeztek hozzánk az őszi szünet előtt, akiket a 10.D és 10.B osztály tanulói fogadtak.

A vasárnapi megismerkedés és pihenés után hétfőn délelőtt itt a Vetésiben részt vettünk egy drámafoglalkozáson, ami lehetőséget nyújtott arra, hogy jobban megismerjük egymást és a hollandokat is, ugyanis egészen addig szinte mindenki csak a saját cserediákjával töltött időt. Játékos feladatokkal töltöttünk el egy órát, majd megmutattuk nekik iskolánkat.

A délután folyamán Veszprém belvárosában szerveztünk egy vetélkedőt, mely úgy tevődött össze, hogy a magyar diákok közül kisebb csoportokat alkottunk és a vetélkedő során a holland diákok szintén kis csoportokban, magyar vezetővel járták a megállókat, és próbálták legjobban teljesíteni a feladatokat, hogy minél több pontot gyűjtsenek össze.

A hét további részén a cserediákok néhány magyar diákkal kiegészülve láthatták országunk legszebb és legérdekesebb helyeit. A keddi napot fővárosunkban töltötték, sok látványosság és finom étel közt, meglátogatták az Illúziók Múzeumát is, ahol sok olyan dolgot és szobát láttak, ami még az ő agyukat is becsapta. Abból a múzeumból sok vicces képpel és élménnyel indultak meg a Duna felé, ahol hajókáztak egyet. Szerdán a Tapolcai-tavasbarlangot és a Sümegi várat látogatták meg és még egy rövid mártózásra is került sor a Balatonban. Az utolsó napot robotok programozásával kezdték, majd a Sárvári Gyógyfürdőben töltöttek el néhány órát. Kipróbálhatták a vízi csúszdákat és csobbanhattak egyet a hideg idő ellenére is meleg medencékben.

Végül este az egész hetet egy jó hangulatú közös vacsorával zártuk le az iskolában, ahol megnéztünk egy összefoglaló videót a hetünkről, táncoltunk és beszélgettünk. Másnap reggel pedig elbúcsúztunk új holland barátainktól. Nagyon jól sikerült az együtt töltött hét, minden diák sok-sok élménnyel gazdagodott. Izgatottan várjuk, hogy áprilisban újra találkozhassunk és egy újabb szuper hetet töltsünk el közösen.

(Králik Míra és Polák Luca élménybeszámolója)