attention iconEzúton értesítjük az érintett szülőket és diákokat, hogy a kormány a külföldi nyelvtanulási program egy éves halasztásáról is döntött a mai napon. Ennek értelmében a program idei szervezése leállt.

 

Tisztelt  Szülők! Kedves  Diákok!

Az intézményi regisztrációs felület megnyitása után – a fenntartó Veszprémi Tankerületi Központ kérését szem előtt tartva – minél gyorsabban szeretnénk beadni a pályázatot, hiszen a fenntartó csak a Tempus által pozitívan elbírált pályázat esetében állhat neki az utaztatás beszerzésének.

  • A pályázat benyújtásával a tanuló vállalja, hogy mind a nyelviskolai órákon, mind a délutáni kulturális programokon kötelező jelleggel részt vesz. A nyelviskola csak abban az esetben állítja ki a részvételi igazolást a tanuló részére, ha minden kötelező programon (délelőtti nyelviskolai órák, délutáni kulturális programok, hétvégi kirándulások…) részt vett. A kínált programok tehát nem opcionálisak, azokon való részvétel kötelező! Amennyiben a tanuló nem rendelkezik a nyelviskola által kiállított részvételi igazolással, az az ösztöndíj visszafizetési kötelezettségét vonja maga után.

Tisztelt Szülők!

A külföldi nyelvtanulási program szervezése előkészítő szakaszához érkezett. Mint arról már értesülhettek, 9.ny, 9. és 11. évfolyamos gyermekük egyéni vagy csoportos formában tud részt venni a programban 2020. június 13. és augusztus 31. között. A külföldi nyelvtanulási program részletei a Tempus Közalapítvány honlapján olvashatók.

Egyéni utazás esetében
Fontos, hogy aki egyénileg szeretne a programban részt venni, neki egyéni pályázatot kell benyújtania!

Csoportos utazás esetében
A gimnázium a csoportos utazások megszervezéséhez kéri a tanulókat és szüleiket (gondviselőiket), hogy a kérdőív pontos kitöltésével segítsék a csoportok szervezését.

Lezárva.

Kitöltési határidő: 2020. január 8. 12:00

A beérkezett igényeknek megfelelően a gimnázium keresi meg a nyelviskolákat, és a csoportok szintjének és kísérő tanárok elérhetőségének függvényében kiválasztja a tanfolyamokat. Erről a pályázatok benyújtása előtt időben tájékoztatjuk önöket!

Felhívjuk figyelmüket, hogy amennyiben a tanulónak a felkínált nyelviskola és a tanfolyam időpontja nem felel meg, továbbra is lehetősége van egyéni pályázatot benyújtani.

A kérdőív kitöltése önkéntes. Beküldése után minden tanuló esetében kinyomtatjuk a válaszokat, majd azokat eljuttatjuk a szülőknek (gondviselőknek) aláírásra, majd aláírás után visszakérjük.

Köszönjük együttműködését!

 

Elindult a fiatalok külföldi nyelvtanulási programjának hivatalos honlapja - jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elmondta: a minisztérium felmérte, hogy külföldön milyen, a minőségi feltételeknek megfelelő iskolák részvételére lehet számítani a programban. A kínálattal feltöltve jelent meg a 2020-ban induló külföldi nyelvtanulási program hivatalos honlapja, amelyen közzétették a jelentkezés lehetséges helyszíneit, illetve az intenzív kurzusok jellemzőit is.

Az érintett tanulókat és gondviselőiket
a program szervezésével kapcsolatos további információkról
intézményünk a hivatalos csatornákon (honlap, e-mail) értesíti.

Türelmüket kérjük!

Tisztelt Szülők!

A 9. és 11. osztályos, nappali tagozaton tanuló gimnáziumi és szakgimnáziumi tanulók külföldi nyelvtanulási programjával kapcsolatos tájékoztatót tartunk 2019.09.30-án (hétfőn) a gimnázium tornacsarnokában az alábbi időpontokban:

16.00 órától a nyelvi előkészítő és 9. évfolyam szüleinek,
16.30 órától a 11. évfolyam szüleinek

Kérjük, tanulmányozzák a Tempus Közalapítvány tájékoztatóját.

Az igények felmérésére a szülői tájékoztató után kerül sor elektronikus formában.

Üdvözlettel:
Szántai Erzsébet
intézményvezető

 

Tájékoztatjuk a tisztelt szülőket és az érintett diákokat, hogy a 2019. február 6-i kormánydöntéssel életre hívott, a 9. és 11. évfolyamos gimnáziumi és szakgimnáziumi diákok külföldi nyelvtanulását megvalósító kormányzati program előkészületi és szervezési munkái nagy erőkkel folynak.

A pályázati felhívás várhatóan már az év végén olvasható lesz a Tempus Közalapítvány honlapján, a diákoknak biztosított külföldi nyelvtanulási programra pedig várhatóan 2020. február elejétől lehet majd jelentkezni a felületen.

A program szervezője és operatív lebonyolítója kizárólag a Tempus Közalapítvány, pályázni a programban részt venni, a nyelvtanulási támogatásban részesülni kizárólag az ő pályázati felületükön keresztüli jelentkezéssel lehet majd.