A 2020/2021. tanévben elért eredményes tanulmányi munkájáért és
kimagasló sportteljesítményéért Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter
Mező Zsófia Márta 11.c osztályos tanuló részére
a Magyarország jó tanulója, jó sportolója címet adományozta.

Szívből gratulálunk!

 

A Vetési Albert Gimnázium öt fő francia tagozatos, 9.c osztályos tanulója 2022. május 7-én Debrecenben, a Fazekas Mihály Gimnáziumban civilizációs ismeretek témakörben versenyzett. A versenyt megelőző délutánon helyi idegenvezető diákok mutatták meg a várost. Este egy játékos ismerkedésre nyílt alkalom, melyet egy rövid és vicces vetélkedő követett. A szombaton lezajló civilizációs versenyen a francia két tanítási nyelvű tagozatok azonos életkorú csapatai mérték össze nyelvtudásukat és kulturális ismereteiket. A feladatok érdekesek voltak, kreativitást és jó előadásmódot igényeltek, maximálisan lehetőséget adva a diákoknak a szellemi megmérettetésre, a széleskörű tudásuk és képességeik megmutatására.

Ebben a tanévben – két év kihagyás után - 19. alkalommal szervezték meg a versenyt, idén a 9. évfolyamosok témája az Utazás volt. A remek hangulatú szellemi párviadalon csapatunk az előkelő 2. helyezést érte el.

A csapat tagjai voltak: Baukó Csenge, Molnár Sára, Kocsis Zoé, Vida Jázmin és Hársfa Dorka.

Gratulálunk a diákoknak! Köszönet Csík Andrea felkészítő tanárnak!

 

Tisztelt Szülők és Gondviselők! Kedves Diákok!

04.28-tól több internetes oldalon jelent meg cikk iskolánk egy végzős osztálya tablójának grafikai hátteréről, mely 04.30-án jutott a tantestület tudomására.

Iskolánk tantestülete nem járul hozzá a tablókép nyilvánosságához, mivel az súlyosan sérti a közerkölcsöt, iskolánk jó hírét, etikai normáit, valamint a tablón szereplők személyiségi jogait.

A további teendőket az érettségire tekintettel végezzük. Ezekben a napokban a legfontosabb a zavartalan körülmények biztosítása minden végzős diák számára.

Szűcs Attila

intézményvezető

 

A Fenntarthatósági témahét - Természettudományos napok keretében április 20-án (szerdán) az 5. óra elején a 11. osztályos kémia fakultációsok mutattak be az osztályoknak érdekes kísérleteket a természettudományok népszerűsítésére. A diákok láthattak „vulkánt”, bengáli tüzet és éghetetlen zsebkendőt, megnézhették milyen az elefánt fogkrémje és a vegyész virágoskertje. A 6. és 7. órában pedig Dr. Szabóné Dr. Bárdos Erzsébet A vegyész kobold egy napja címmel mutatott be lenyűgöző kísérleteket a hallgatóságnak!

Április 21-én, csütörtökön a biológia munkaközösség és a Kör Alapítvány szervezésében Újrahasznosítási délutánt tartottunk. Készítettünk farmerből táskát, irattartót, használati tárgyakat, mágneses könyvjelzőt és üvegekből díszt, vázát. Az elkészült „termékek” még most is megtekinthetők az iskola biológia szárnyán rendezett kiállításon.

Április 22-e a Föld napja. Ez alkalomból rendezett megemlékező plakátjainkat és Újrahasznosítási kiállításunkat megtekinthetitek az iskola biológiás szárnyán.

A fenntarthatósági témahét programjain készült képek megtekinthetőek itt: Galéria

2022. április 12-én kedden gimnáziumunkban 31 diák és tanár adott vért.

Köszönjük a részvételt, a segítséget, különösen az első véradóknak!

 

Április 22-23-án rendezték meg a Pannon Egyetemen a Hlavay József Országos Környezettudományi és Műszaki Diákkonferenciát, melyen

Kósa Boróka 11.b osztályos tanulónk

1. helyezést ért el.

Eredményéhez gratulálunk!

Felkészítő tanár: Kreschkáné Világhy Bernadett

Április 1-3. között került megrendezésre az Irinyi János Kémiaverseny Országos Döntője.

Stumpfhauser Bálint 9.b osztályos tanuló 38. helyezést ért el.

Eredményéhez gratulálunk!

Felkészítő tanár: Likerné Pucsek Rózsa

 

Iskolánk idén első alkalommal képviseltette magát a Szegedi Tudományegyetem szervezésében megvalósuló Spanyol Kulturális Versenyen. Angyal Míra, Németh Kata és Tombor-Madarassy Ilona 10. A osztályos tanulók egy Frida Kahloról szóló digitális szabadulószobával indultak el a megmérettetésen. Kreativitásuk, spanyoltudásuk és igényességük olyannyira lenyűgözte a szakmai zsűrit, hogy első helyen végeztek a szoros versenyben. Az érdeklődők ide kattintva megtekinthetik a győztes pályamunkát.

Gratulálunk, ganadoras!