fedezd fel az oroksegedIskolánk 11.B osztályos tanulóiból álló csapata
az Autotróf Kakukkmadarak: Szabó Hanga, Bálint Benedek, Szabó Kornél
az erdőismereti vetélkedőn
1. helyezést ért el!
Eredményükhöz szívből gratulálunk!


A verseny során 5 elméleti forduló feladatait (tesztek és esszék) és terepi feladatot is meg kellett oldaniuk a sikeres részvételhez.

Kedves Diákok!

Intézményünk Örökös Ökoiskolaként kiemelten foglalkozik a környezeti fenntarthatósággal. A Fenntarthatósági Témahét programsorozathoz ebben a tanévben több helyi, iskolai programmal kapcsolódunk, melyekről rövidesen tájékoztatunk benneteket. Kérjük kísérjétek figyelemmel iskolánk honlapját is!

Emellett szeretnénk felhívni figyelmeteket az országos szervezésű programokra is, ebből találhattok a továbbiakban egy rövid ajánlót. Az iskolai online tanóráitok természetesen nem maradnak el, minden esemény később is megtekinthető.

Nyitórendezvény,információk, programok, versenyek hétfőtől

Online tanórák itt elérhetők

Zöldiránytű applikáció

Legyél zöld és takarékos egyszerre! A "Zöldiránytű" alkalmazás a mindennapjaidhoz kötődő hasznos információkkal, tanácsokkal és ismereteidet tesztelő játékokkal segít fenntartható és pénztárcádat is kímélő módon gazdálkodni. A Pénziránytű Alapítvány tippjeivel Te is védheted a környezetet és a családi pénztárcát is.

Üdvözlettel, szép, tartalmas hetet kívánunk mindenkinek!

Természettudományi munkaközösség

 

Kedves Diákjaink!

Április 19-25. között rendezik meg a Fenntarthatósági témahetet. Ezen a héten az online oktatás keretei között szólunk Hozzátok.

Elsőként David Attenborough könyvét és a belőle készült – azonos című - filmet ajánljuk figyelmetekbe, mely a Netflixen látható. Sir David Attenborough (1926) a világ legismertebb és legnépszerűbb brit természetfilmese. Olyan legendás, mára klasszikussá vált BBC-filmsorozatokat készítése fűződik a nevéhez, mint az Élet a Földön (1979), Az élő bolygó (1984), Az élet megpróbáltatásai (1990), A növények magánélete (1995), A madarak élete (1998), A kék bolygó (2001), Az emlősök élete (2002), a Bolygónk, a Föld (2006) és az Élet hidegvérrel (2008). 1985-ben II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte. Sir David Attenborough a Royal Society tagja, és fáradhatatlan képviselője a természetvédelemmel kapcsolatos kezdeményezéseknek.

2001 óta minden évben április 16-án a holokauszt magyarországi áldozataira emlékezik az ország.1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. A koronavírus-járvány miatt az országos megemlékezések is online térbe kerültek. Gimnáziumunkban sincs lehetőség az osztálytermi megemlékezésre,de mindenki figyelmébe ajánljuk megemlékezésként az alábbi honlapot!

Szintén figyelmetekbe ajánljuk az alábbi filmeket:

Szántó Erika: Elysium

Szabó István: A napfény íze

Nemes Jeles László:Saul fia

 

attention iconKedves Érettségizők!

Az írásbeli érettségi vizsgák megkezdése előtt felhívjuk figyelmüket az alábbiakra:

 Kiemelten felhívjuk figyelmüket,
hogy az első vizsgahéten (május 3-7. között) a délelőtti vizsgák 9 órakor,
a többi délelőtti vizsga 8 órakor kezdődnek!

 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Minden évben ezen a napon koszorút helyezünk el a költő szobránál. Ez most is így történt.
A jelen helyzetben nem tudunk hagyományos módon - iskolai körülmények között ünnepi műsorral - megemlékezni, így a következő megzenésített verssel emlékezünk József Attilára, s számos alkotóra.

Magyar és művészetek munkaközösség

kolteszet napja 3

 

A Föld órája 2021-ben március 27-én (szombaton) lesz 20:30 és 21:30 között. Idén is új irányt vesz a Föld Órája: mindenkit arra buzdít, hogy példát mutasson tetteivel, és ne csak ebben az egy órában, hanem mindennap a természet megóvásáért, a fenntartható életmódért. Egyre sürgetőbb a változtatás, az utóbbi évtized volt az eddigi legmelegebb a mérések kezdete, 140 év óta. (forrás)

A Föld órája a WWF által életre hívott, minden év márciusának utolsó szombatján (vagy egy héttel előbb, ha nagyszombat arra a napra esik) megrendezésre kerülő nemzetközi esemény, melyben arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy kapcsolják le és ki a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az éghajlatváltozás elleni cselekvés szükségességére. A kezdeményezés 2007-ben indult Ausztráliából, és 2008-ban vált nemzetközivé. (forrás)

 

A 2020/2021. tanév Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) döntő eredményei a következőképp alakultak:

Név

Osztály

Tantárgy

Felkészítő tanár

Helyezés

Molnár Zsófia

12.C

francia nyelv

Nyerges Katalin

6. hely

Király Dorka

12.C

francia nyelv

Nyerges Katalin

8. hely

Szalai Boglárka

12.C

francia nyelv

Nyerges Katalin

15. hely

Horváth Adriána

12.C

francia nyelv

Nyerges Katalin

17. hely

Kampis Tóbiás

12.C

francia nyelv

Nyerges Katalin

25. hely

 

Farkas Luca

11.A

spanyol nyelv

Szedlák Réka

4. hely

 

Sasvári Julianna

12.C

magyar nyelv

dr. Kocán Béla

4. hely

Cserhalmi Anna Krisztina

11.C

magyar nyelv

dr. Kocán Béla

5. hely

Nemes Hajnalka

12.C

magyar nyelv

dr. Kocán Béla

7. hely

Gárdonyi Nóra

11.D

magyar nyelv

dr. Kocán Béla

8. hely

Takács Alexandra

11.D

magyar nyelv

dr. Kocán Béla

11. hely

              

A Vetési Albert Gimnáziumból 14 diák jutott be az első 30-ba, 3 tantárgyból, közülük 7-en az első 10 között vannak. A felsőoktatási felvételi eljárásban az 1-10. helyezésért 100, a 11-20. helyezésért 50, a 21-30. helyezésért pedig 25 többletpontot kapnak végzős diákjaink.

Gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáraiknak!