Gyakran Ismételt Kérdések

2019-04-08

Megkezdődött az idei tankönyvrendelési időszak. A korábbi évekhez hasonlóan a kiosztott tankönyvlistát aláírva mihamarabb, de legkésőbb április 15-ig (az igénylőlapon található április 20-i dátum a húsvéti szünet miatt rövidül) kérjük visszajuttatni az osztályfőnöknek, vagy a könyvtárba. Az ingyenes tankönyv igénylő lap innen tölthető le, melyet szintén kitöltve és aláírva kell visszajuttatni az iskolába az arra jogosultaknak.

 


 

Elérhetőségünk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Gyakran Ismételt Kérdések

Az alábbiakban próbáltuk összegyűjteni azokat a kérdéseket, amik többször előkerültek. Így sokkal gyorsabban megtalálhatják a válaszokat az érdeklődők, mintha emailt kellene írni.

 

Mi a teendő, ha olyan könyvet rendeltünk meg, amire nincs szükségünk?

A fizetős diákok esetén az átvett tankönyvek vonatkozásában a diáknak/szülőnek 2016. szeptember 15-ig rendeléstől való elállási joga van az adott évi rendelése erejéig, melyet a tankönyvek sértetlen állapotban, a KELLO-hoz történő visszaküldéssel lehet gyakorolni. Elállás esetén a posta- vagy egyéb költségek megfizetéséről a szülőnek/gondviselőnek kell gondoskodnia. Visszaküldési cím: Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Központi Tankönyvraktár, 2225 Üllő, Zöldmező u. 3.

 

Időközben mégis kiderült, hogy szükség lesz egy könyvre, amit nem jelöltünk a rendelésben. Van lehetőség pótrendelésre?

Igen van. Az iskolán keresztül 2016 szeptember 15-ig van lehetőség a pótrendelésre, a KELLO webáruházában azonban egész évben van lehetőség tankönyveket rendelni.

 

A tankönyvrendeléskor még ingyenesek voltunk, de azóta ez megváltozott. Mit kell tennünk?

A normatív támogatásra való jogosultságot 2016. október 15-ig 13-ig (mivel 15-e szombatra esik) kell igazolni. Amennyiben ez nem történik meg, a KELLO kiszámlázza a tankönyvet, tehát ezzel egyéb tennivaló nincs. Az ügyintézést megkönnyíti, ha jelzik az iskola felé státusz módosulását.

 

Nem adtunk le normatív támogatás igénylőlapot, de időközben jogosultak lettünk a támogatásra. Van lehetőség igénybe venni utólag?

Igen, amennyiben ezt a lehető leghamarabb, de legkésőbb a tankönyvosztásig jelzik felénk, és eljuttatják a kitöltött és aláírt igénylőlapot. Az ingyen tankönyvesek a könyvtári állományból kapják a tankönyveket. A jogosultságot 2016. október 15-éig kell igazolni.

 

Tavaly már adtunk le igénylőlapot normatív támogatáshoz, de idén mégis fizetős besorolásba kerültünk. Miért van ez?

Az igénylőlapok mindig adott tanévre érvényesek, úgy, ahogy a legtöbb igazolás is. Az igénylőlapokat minden tanévben közzétesszük az iskola honlapján letölthető formában.

 

Válás vagy egyéb családi okok miatt megváltozott a gyermek gondviselője, ezért szeretném, ha más névre szólna a csekk. Lehetséges ez?

Amennyiben a tankönyvrendelési időszak lezárása előtt ezt jelzi felénk, van lehetőség új számlafizető adatait felvinni, a rendszer lezárása után (ez idén június 30. volt) sajnos nincs lehetőség módosításra.