Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Dr. Prof. Kásler Miklós Miniszter Úr kérését továbbítjuk:

"Javaslom, ... hogy az őszi szünet idején segítsék a járvány visszaszorítását azzal is, hogy a gyerekek a kontaktusszám csökkentése érdekében lehetőleg családjukkal töltsék el a szünidőt. Fontos, hogy a gyerekek lehetőleg kerüljék el azokat a helyszíneket, rendezvényeket, ahol zárt térben sokan vannak, és minimalizálják az iskolatársaikkal vagy más intézmények diákjaival is a közös, a vírus terjedése szempontjából kockázatos programokon való részvételüket.

A cél az, hogy az oktatási rendszert érintő fertőzések számát a minimálisra csökkentsük. Használjuk ennek érdekében az őszi szünet kínálta lehetőséget úgy, mintha arra az egy hétre rendkívüli szünetet rendeltünk volna el!

Ugyanilyen fontos, hogy a tanulók, a pedagógusok, a családok igyekezzenek egyaránt a lehető legkevesebb családon kívüli szociális érintkezés mellett, pihenéssel és feltöltődéssel tölteni a szünet napjait. Érdemes lehet azt is jelezni, hogy az idősek védelme érdekében a nagyszülőkkel kizárólag egészséges állapotban, a védelmi intézkedések betartásával történjen személyes érintkezés."

Az őszi szünetre minden diáknak sok pihenést, vidám kikapcsolódást kívánunk!

 

Szűcs Attila

intézményvezető