A ZöldLak-ban, vagy a ZöldLak szervezésében megvalósuló események közül az alábbiakra keresünk önkénteseket.

Most két közeli eseményt kínálunk Neked, melyekhez önkéntest keresünk és cserébe IKSZ aláírást adunk: 

Kérjük ha van, hozd magaddal az IKSZ füzeted!

1. Szept 11. SZOMBAT 9.00-11.00 között:
Feladat: raklapok szétszedésében, terem berendezésében kérjük a segítséged. JÁTSZÓSRUHA ERŐSEN JAVASOLT! :)

2. Szept 17. PÉNTEK 16.00 -17.30 között:
Feladat: varrós eseményhez asztalok kipakolása, terem berendezése,  büfé előkészítésében való segítség a feladat

Helyszín: mindkét esetben a ZöldLak, Veszprém, Diófa u. 3. (a Pláza felé a Budapesti útról nyílik az utca)Regisztrálj ITT és várunk a ZöldLakban a megadott időpontokban:  https://forms.gle/tvaJ9Zndq9pzFNJo7

 

A Budapesti Corvinus Egyetem Alkalmazott közgazdaságtan alapképzése nyílt órákat tart 2020.10.29-től offline és online formában „Nézz be hozzánk!” címmel. A rendezvénysorozat kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy az Alkalmazott közgazdaságtan iránt érdeklődő diákok betekinthessek miként is néz ki egy-egy AK-s óra.

Csatoljuk a meghívót, melyben az időpontok és a lebonyolítás formája mellett további izgalmas részletek is vannak

dokumentumok icon

Meghívó

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdvözlettel,

Donev Dávid

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva, „Klímabarát közlekedés mindenkiért!” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdet.

A beküldendő pályázati anyagok bemutathatnak valós vagy elképzelt zéró és alacsony kibocsátású, klímabarát közlekedési megoldásokat a városias környezetben. Ábrázolhatják azt, hogy személyes döntéseink hogyan segíthetik elő vagy gátolhatják a természetes és épített környezetük védelmét és a saját egészségük megőrzését. A pályázati alkotások megmutathatják azt, hogy a településeken belül rövidebb-hosszabb távolságokat nap, mint nap meg lehet tenni egyéni autóhasználatot mellőzve, egyéb közlekedési módok igénybe vételével, akár sétálva vagy kerékpározva is. A művek felhívhatják a figyelmet a mindennapi mozgás környezetünkre és egészségünkre gyakorolt kedvező hatásaira, pozitív élettani következményekre.

A rajzokat valamint a kreatív alkotásokról készült képeket digitális formában várjuk JPG vagy PNG kiterjesztéssel (10 MB alatti méretben), szkennelve vagy fotózva. Kérjük, hogy ne maradjon árnyék vagy bármilyen fényhatás a képeken a fotózás/szkennelés után. A fotóalkotásokat JPG kiterjesztéssel kérjük beküldeni.

A pályázatok elektronikus formában történő feltöltési- és beadási határideje 2020. október 20. Az alkotásokat szakmai bírálóbizottság véleményezi, amely a megadott kategóriákban korcsoportonként hirdet győzteseket. A legsikeresebb művek alkotóit a minisztériumok és a támogatók által felajánlott díjakkal jutalmazzuk. Az eredményről a nyerteseket e-mailben értesítjük 2020. november hónap folyamán, továbbá a nyereményeket postai úton juttatjuk el a díjazottak részére.

A részletes pályázati kiírás és a pályázati adatlap a Dokumentumtár alatt találhatók meg.

A rajz- és fotópályázatokat a Pályázat beküldése linkre kattintva tudják feltölteni.

 

Az American Corner folytatja a múlt héten megkezdett, magyar nyelvű, élő beszélgetést korábbi FLEX ösztöndíjasokkal. Szeptember 24-én este 8-kor várjuk az érdeklődőket Instagramra

 

*********************

Az American Councils Alapítvány az idén is megnyitotta a jelentkezést a Future Leaders Exchange (FLEX) ösztöndíjra, mellyel egy tanévet lehet az USA-ban tölteni. A jelentkezési határidő a 2021/2022-es tanévre: 2020. október 15.  Mellékelek egy rövid leírást és egy részletesebb csatolmányt is. Megköszönöm, ha továbbítja a kollégáknak és az esetleges érdeklődő tanulóknak.

Középiskolai év az USA-ban teljeskörű ösztöndíjjal

 

Az American Councils Alapítvány pályázatot hirdet 14-17 éves középiskolások számára, hogy a 2021/2022-es tanévben az USA-ban tanuljanak az amerikai kormány által biztosított teljeskörű ösztöndíjjal, mely minden költséget fedez.

 

A Future Leaders Exchange (FLEX) egy kulturális csereprogram, amely során az ösztöndíjasok önkéntes fogadócsaládoknál élnek, megismerkednek az amerikai kultúrával, a szokásokkal, a családi, az iskolai és a közösségi élettel, valamint az amerikai értékekkel. Mindeközben saját országuk nagyköveteként számos lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák Magyarországot. A program már lassan három évtizede létezik, azonban a magyarországi diákok számára 2018-ban nyílt meg először ez a lehetőség.

 

Jelentkezési határidő: 2020. október 15. Feltételek és pályázati tudnivalók:  https://hungary.americancouncils.org/flex-hu

Facebook és Instagram oldal: FLEX Hungary

 

Magyar nyelvű tájékoztatás az American Councils magyarországi képviselőjétől, Garai Enikőtől kérhető a 30/979 0314-es telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen

 

Üdvözlettel:

Boglarka Falussy
Director, EducationUSA Adviser

American Corner Veszprem
H-8200 Veszprem, Komakut ter 3.

Tel (36-88) 560 600

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

@acveszprem

https://hu.usembassy.gov/education-culture/american-spaces/

2020. október 8-11. között 13. alkalommal rendezzük meg a 72 óra kompromisszum nélkül országos önkéntes ifjúsági akciót, melynek fő szervezői a magyar keresztény történelmi egyházak.
 
Együttműködését, segítségét kérnénk, hogy minél több középiskolás fiatalt tudjunk megszólítani, hogy együtt segíthessünk ott, ahol szükség van rá.

A 72 óra kompromisszum nélkül keretén belül országszerte és határon túl fiatalok csoportjai három napon keresztül - akár pár óra erejéig - teljesítenek közhasznú feladatokat, mint pl. online korrepetálás, szociális segítségnyújtás, intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás. 

A szervezők természetesen szem előtt tartják a járványügyi előírásokat, és ennek megfelelően javasolják a feladatok kiválasztását és megvalósítását.

Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok közhasznú tevékenységének széleskörű nyilvánosságot biztosítsunk, láthatóvá téve az ifjúsági közösségekben folyó önkéntes munkát, növelve annak elismertségét és népszerűségét, valamint rámutassunk, mire képesek a fiatalok, ha összefognak.

A 72 órában végzett önkéntes tevékenység Közösségi Szolgálatként is elszámolható. Ennek módjáról honlapunkon olvasható további információ.  

Jelentkezési határidő:

2020. október 7., szerda

További információk és regisztráció a 72ora.hu honlapon olvashatók.
A tavalyi akció kisfilmje itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=hiur9XXGsJM 


A plakát megtekinthető ezen a linken.

FELHÍVÁS 10-18 ÉVES DIÁKOKNAK

PÁLYÁZATI ÉRTESÍTŐ | 2020. szeptember

Tisztelt Intézményvezető!

Engedje meg, hogy olyan programot ajánljak a figyelmébe, amely iskolájuk diákjai és tanárai, valamint a szülők számára érdekes lehet!

Kép - betöltése biztonságos

A MOL Tehetségtámogató Program várja azoknak a 10-18 év közötti fiataloknak a pályázatát, akik jó eredményekkel már bizonyították tehetségüket, de további fejlődésükhöz anyagi támogatásra van szükségük. Segítünk, hogy ezek a diákok elérhessék céljaikat!

Mire lehet pályázni?

eszközvásárlásra

útiköltségre

egyéb költségekre

Az online pályázatok benyújtási határideje: 2020. szeptember 30.

Bővebb információ:

RÉSZLETES FELHÍVÁS ÉS PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA
Kérem, ossza meg a pályázati lehetőség Facebook posztját szülői- és diákfórumokon!
Levelezőlistákra ezt a linket továbbítsa: https://molalapitvany.hu/cikk/muveszet-tudomany

Köszönettel és üdvözlettel:

Gáborné Haáz Andrea ügyvezető

MOL Alapítvány