Tol VakokNovember 15-én a 10. osztályosok a tolerancia nap keretein belül részt vehettek különböző érdekes és tanulságos előadásokon. A Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesületéből ketten érkeztek hozzánk, akik játékos feladatokkal próbálták velünk megismertetni a helyzetüket és megtanítani, mivel segíthetünk nekik. A második foglalkozáson két kerekesszékes fiatalember számolt be tapasztalataikról. Nagyon megérintett minket, mert megmutatták, hogy ők is teljes életet élhetnek, csak másképp tekintenek a világra, és annak is megvannak a szépségei és persze nehézségei. Nagyon hasznosak voltak ezek az előadások, mert most már tudjuk hogyan viszonyuljunk a segítségre szoruló emberekhez.

 

Tol SINOSZNovember 15-én a tolerancia nap alkalmából ellátogatott intézményünkbe Mázló Tímea, Magyarország egyetlen siket színésznője. Közel egyórás foglalkozás keretében lehetőségünk nyílt beszélgetni vele. Az érintett témák között szerepelt a nagyothallók, siketek és siketvakok nehézségei a mindennapokban, valamint a színésznő életébe és pályafutásába is betekintést nyerhettünk.

Tol YFUA tolerancia nap keretein belül lehetőségünk nyílt részt venni egy interaktív előadáson, a YFU szervezet önkénteseivel beszélgethettünk az ő külföldön (Ecuadorban, illetve a Dél-Afrikai Köztársaságban) eltöltött egy évükről. Több szempontból is hasznosnak bizonyult számunkra.

2019. november 15-én, pénteken osztályunkat meglátogatta Sélley Istvánné, a Kozmutza Flóra speciális oktatási intézmény igazgatónője és Szathmári Mária, a hozzá tartozó kollégium vezetője. Egy prezentáció segítségével bemutatták az iskola működését. Ebben az intézményben a hátrányos helyzetű gyerekeknek több korosztálya is részesülhet képzésben. Működik itt óvoda, általános iskola, készségfejlesztő speciális szakiskola és kollégium is.

2019. november 12-én iskolánk 15 tanulója meghívást kapott a Kozmutza Flóra speciális intézmény által szervezett Márton-napi foglalkozásra.