Tizenhat magyar atléta, köztük gimnáziumunk két tanulója, Varga Gréta (9.kny/A) és Molnár Attila (10.D) vett részt az azerbajdzsáni Bakuban az európai ifjúsági olimpián.

Molnár Attila 400 méteren új egyéni csúccsal kezdte meg a szereplését. A 48.01 másodperces idővel pedig magabiztosan jutott be a szám döntőjébe.

A fináléban is szenzációsan szerepelt, 48.09 másodperces idővel nagy hajrában végül a harmadik helyen ért célba és bronzérmet szerzett.

Később Attila a svéd váltó (400-300-200-100) tagjaként is rajthoz állt. Az Illovszky Dominik, Pap Márk, Farkas Bence, Molnár Attila összetételű csapat jó futással kiharcolta a döntőbe jutást 1:56.78-cal. Itt aztán Pap Márk helyett Bánóczy Árpád futott már, s végül a négyes az előkelő és dicséretes ötödik helyen végzett.

Varga Gréta 2000 méteres akadályfutásban mutathatta meg tudását. Az ifjú hölgy az európai ranglista második helyén állt, így joggal reménykedhetett az éremszerzésben, vagyis valamilyen kimagasló eredményben. A tehetséges sportoló 6:46.95 perces időt elérve, nagyszerűen versenyzett az egy évvel idősebbek között és a második helyet szerezte meg.

Gratulálunk az eredményhez!
Hajrá Vetési!

(Forrás: VEOL.HU)