Májusban a spanyol két tannyelvű osztályaink közül a 9.A diákjain volt a sor, hogy Málagaba utazzanak és minél színesebb és hasznosabb tapasztalatokat szerezzenek a cserediák programunk keretein belül.
Május 4-én utaztunk el Budapestről, hogy viszonozzuk az El Palo Gimnázium diákjainak látogatását. Megérkezésünket követően a málagai családjaink vendégei voltunk. Hétfőn fogadott bennünket a gimnázium igazgatója, Don Sebastian Gómez, és az üdvözlést követően sok sikert kívánt nekünk a program lebonyolításához. A programokon közösen vettünk részt a szlovákiai Trstenából érkezett cserediákokkal. A vendéglátó gimnázium tanárai is segítségünkre voltak: María Jesús Martínez és Mónica López, akiket már korábban megismertünk veszprémi útjuk alatt. A programok közül kiemelném a Málagában tett városnézésünket, melyet az ottani gimnázium nyugdíjas tanára, Miguel García tett érdekessé és élményszerűvé.

2019. május 17. és 26. között a 9kny/c osztály látogatást tett Normandiában, francia cserepartnereinknél. Az írásos beszámoló helyett egy videóval mesélnénk a felejthetetlen hét eseményeiről, ami itt megtekinthető:

 

Április 24-e és 30-a között a 9.C osztály 18 tanulója egy felejthetetlen hetet tölthetett el Oudenaarde városában, Belgiumban.

Habár az odatartó út kicsit nehézkes volt és a hét első fele is kicsit borúsan indult, a hét végére már mindenki egy csokor színes élménnyel lett gazdagabb. Sokak számára ez volt az első alkalmuk, hogy repülőre szálltak, ezért ők még egy élménnyel gazdagabbak lettek. A meglátogatott helyszínek között volt többek közt Brugge, Gent és Brüsszel is. A felejthetetlen hét után mindenki fáradtan, ámde boldogan, élményekkel gazdagon és épségben tért haza.

Május 6-án eljött a várva várt nap, mikor iskolánk tizenegy 9.NyB osztályos és hét 9.knyA-s diákja vendégként érkezett a burgdorfi iskola tanulóihoz. A németországi út sok szervezést igényelt, melyet köszönünk kísérőinknek: Szarkáné Gáspár Andrea és Kósa Katalin tanárnőknek!

Április második hetében iskolánk 9.A osztálya abban az örömben részesült, hogy a malagai El Palo gimnázium diákjait láthatta vendégül egy hétig. Mindannyian izgatottan vártuk a spanyol delegáció péntek délutáni érkezését, nagy lelkesedéssel készültünk a cserediákok fogadására. Vendégeink a hétvégét fogadó családjaik körében töltötték. Megismerkedtek Veszprém történelmi múltjával, fő nevezetességeivel, egyedi arculatával, felfedezték a magyar gasztronómiai finomságait, valamint bepillantást nyertek a magyar családok mindennapjaiba. A közösen szervezett programok gyorsan összekovácsolták a csapatot, kis idő után bimbózó barátságoknak lehettünk szemtanúi.