A HVG 100 legjobb gimnáziumot rangsoroló kiadványa alapján a Vetési Albert Gimnázium a két tannyelvű képzést (is) folytató iskolák között a 10. helyet foglalja el, az országos listán pedig a 44. helyen áll. A  HVG rangsor alapján gimnáziumunk Veszprém megyei jogú város második és Veszprém megye harmadik legeredményesebb gimnáziuma.

A lista összeállításakor idén is három fő szempontot vettek figyelembe a készítők: a nappali tagozatos tizedik évfolyamosok 2018-as kompetenciamérésének eredményeit matematikából és szövegértésből, a nappali tagozatosok érettségi eredményeit matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, történelemből és idegen nyelvből, valamint a felsőoktatási felvételin egyetemre-főiskolára bejutott diákok átlagpontszámát.

 

 

A tavalyi évhez hasonlóan a www.legjobbiskola.hu oldal közölte a hazai nevelési-oktatási intézmények rangsorát. A számítások alapja az Oktatási Hivatal által közzétett érettségi és kompetenciamérés információk.

A 4 évfolyamos gimnáziumok között a Vetési Albert Gimnázium az országos 57. helyet foglalja el, ezzel Veszprém város és egyben Veszprém megye 2. legjobb intézménye.