Felvételt nyert tanulók figyelmébe

Kedves felvételt nyert nyolcadikos diákok! Kedves szülők!

Az első évfolyamra történő beiratkozás időpontja: 2019. június 21. (péntek) 8.00-12.00 óra.

Felhívjuk a szülők (gondviselők) figyelmét, hogy a KRÉTA rendszerben az e-ügyintézésen keresztüli adategyeztetés menetéről az alábbi linken tájékozódhat.

A beiratkozással és a 2019/2020. tanév kezdetével kapcsolatos tájékoztatót a tanuló oktatási azonosítójának megadásával ezen a felületen tekintheti meg.

Kérjük, ne feledjék a felvételi értesítővel kiküldött adatlapot kitölteni, és beiratkozáskor az osztályfőnöknek aláírva átadni.

 

Felvételi eredmények 2019. (tájékoztatás)

A győri Felvételi Központból megérkeztek a Vetési Gimnáziumba felvételiző 8. osztályos diákok eredményei, melyek egyelőre csak tájékoztató jellegűek, a hivatalos értesítéseket postán fogjuk küldeni.

Az eredményeket az alábbi linken tudjátok megtekinteni oktatási azonosítótok megadásával.

 

 

 

Ideiglenes felvételi sorrend

Kedves 8. osztályosok!
Kedves Szülők!

Oktatási azonosítótok megadásával az alábbi oldalon elérhetitek az ideiglenes sorrendet.

Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy március 21-22. között van lehetőség a tanulói adatlapok módosítására az általános iskolában.

A végleges felvételi eredményeket a Felvételi Központ küldi meg gimnáziumunknak 2019. április 23-án. A jelentkezettek és az általános iskolák kiértesítése a felvételiről vagy elutasításról: 2019. április 30.

 

 

Felvételi eredmények

Kedves 8. osztályos diákok!
Kedves Szülők!

Az oktatási azonosító megadásával ezen a felületen mindenki megtekintheti a szóbeli vizsgán szerzett pontjait, valamint az egyes tagozatokon elért összpontszámát.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a szóbeli vizsgán 25 pontot lehetett szerzeni maximálisan. A pontszámítás során a szóbeli vizsga pontszámát duplázzuk. További információt a Felvételi 2018/2019. menüpont alatt talál.

Fontos, hogy az ideiglenes felvételi rangsort 2019. március 18-án fogjuk közölni.

 

Írásbeli felvételi dolgozatok eredményei

Az elmúlt héten országosan közzétették a központi írásbeli felvételi vizsgák átlageredményeit. Az országos átlag matematikából 19,5 pont, magyar nyelvből 29,9 pont. (Forrás)

Gimnáziumunkban 106 tanuló írta meg a központi felvételi vizsgát. Teljesítményüket a grafikonokon közöljük. A gimnáziumunkban írt matematika vizsga átlaga 26,1 pont, magyar nyelv vizsga átlaga 35,43 pont.

 

Írásbeli felvételi dolgozatok - észrevételek

Tisztelt Szülők!

Az írásbeli felvételi dolgozatokkal kapcsolatos észrevételeket kollégáink elbírálták. Az elkészült határozatokat és értékelő lapokat 2019. február 5-én (kedden) 10:00 és 16:00 között tudják átvenni a titkárságon.

 

Központi írásbeli vizsga beosztás - 2019. január 19.

Ezúton értesítünk Benneteket, hogy a központi írásbeli felvételi vizsgára  2019. január 19-én szombaton kerül sor 10 és 12 óra között. A vizsga megkezdése előtt fél órával kötelező a megjelenés! Személyi igazolványt vagy diákigazolványt hozzatok magatokkal! A matematika vizsgához körző, vonalzó és szögmérő használható. Kék toll és ceruza is legyen nálatok! Számológép nem használható!

A felvételi dolgozatokat január 29-én kedden 8 és 16 óra között lehet megtekinteni, illetve ezen a napon kell elvinni az értékelő lapokat.

A terembeosztás a bővebben linkre kattintva megtekinthető.

Felvételi 2018/2019

Oktatási Hivatal anyagai

 

Beiskolázás a Vetési Albert Gimnáziumba

 

Pályaválasztási tájékoztatók és nyílt napok időpontjai

2018. november 14. (szerda) – főleg vidéki általános iskolásoknak

2018. november 21. (szerda) – főleg veszprémi általános iskolásoknak

 

Kedves érdeklődő nyolcadik osztályosok!

A pályaválasztási tájékoztató és nyílt nap alkalmával betekintést nyerhettek gimnáziumunk életébe. Két foglalkozáson is részt vehettek, ahol megismerhetitek tagozatainkat.

Kapunyitás és regisztráció 12:30-kor. A foglalkozások 15:30-kor érnek véget. 
Kérjük, hogy pontosan érkezzenek a regisztráció zavartalan lebonyolítása érdekében!

17 órakor iskolánk igazgatója tájékoztatót tart az érdeklődő szülőknek. 

A jelentkezés lezárult

Kérjük, a következőre figyeljetek:

 • nem kötelező két foglalkozásra jelentkezni,
 • ne jelöld be ugyan azt a foglalkozást kétszer!
Emelt szintű angol képzés Interaktív foglalkozáson vehetsz részt, ahol megismerheted a gimnázium angol nyelv tanárait, illetőleg vetésis diákok mutatják be a tagozat sajátosságait, mesélnek a külföldi cserekapcsolatokról, nyelvvizsga lehetőségekről és egyéb meglepetések várnak.
Francia-magyar két tanítási nyelvű képzés

A francia-magyar két tanítási nyelvű tagozat idén egy általános közös tájékoztató után játékos bemutatót szervez, melyet a különböző termekben forgószínpad szerűen valósítunk meg. Ismerkedhettek a francia kultúrával, találkozhattok a tanárokkal, a francia anyanyelvi lektorral és jelenlegi diákjaink is tartanak élménybeszámolót a franciás mindennapokról a kezdőtől a végzős évfolyamig. Ezen kívül mindent megtudhattok a követelményekről, továbbtanulási lehetőségekről, és a külföldi utazásokról. Venez nombreux! 

Emelt szintű német képzés A német nyelvi munkaközösség forgószínpad szerűen látogatható 20-20 perces foglalkozásokon enged bepillantást munkájába. Megmutatjuk, miként tanítjuk magas szinten a nyelvet, hozzuk közelebb a kultúrát, ápoljuk nyelvi örökségünket, hiszen: DEUTSCH IST COOL…
Spanyol-magyar két tanítási nyelvű képzés A spanyol két tannyelvű tagozat a nyílt nap keretein belül egy-egy játékos, interaktív foglalkozással készül az érdeklődő nyolcadikosok számára, melyet a szakon tanuló diákok élménybeszámolói is gazdagítanak. Megismerkedhettek tanárainkkal, megtapasztalhatjátok, hogy milyen egy spanyolos hangulatú tanóra a Vetési Albert Gimnáziumban és első kézből értesülhettek a tagozat által szervezett programokról és utazási lehetőségekről. Szeretettel várunk mindenkit!
Biológia emelt szintű képzés A biológia emelt szintű képzés iránt érdeklődőket szeretettel várjuk nyílt napjainkon. A foglalkozások ideje alatt 2-3 fős csoportokban egy felsőbb éves biológiás "mentorral" kísérletezhetsz, mikroszkópozhatsz, érdekes feladatokat oldhatsz meg vetélkedőszerűen. Képet kapsz a képzés formájáról, a terepgyakorlatról és a továbbtanulási lehetőségekről is. Gyere el, nézd meg, légy részese!

 

Képzési formák (tagozatok)

KÓD

 

1. nyelv

 2. nyelv

Tervezett
létszám

0001

1+4 éves emelt szintű biológia nyelvi előkészítő évfolyamos képzés

(szóbeli vizsga biológiából) 

angol

német

 15

0002

1+4 éves emelt szintű angol nyelvi előkészítő évfolyamos képzés

(szóbeli vizsga angol nyelvből) 

angol

német, spanyol*

 30

0003

1+4 éves emelt szintű német nyelvi előkészítő évfolyamos képzés

(szóbeli vizsga német nyelvből) 

német

angol

 15

0004

1+4 éves általános gimnáziumi, nyelvi előkészítő évfolyamos képzés

 

német

angol

 16

0005

1+4 éves spanyol-magyar két tanítási nyelvű képzés

 

spanyol

angol,

német*

 16

0006

1+4 éves francia-magyar két tanítási nyelvű képzés

 

francia

angol,

német*

 32

*A második idegen nyelv megválasztása  az intézményi lehetőségek (csoportlétszám korlátozások) figyelembevételével lehetséges.

Az induló képzéseinkről (tagozatainkról) bővebb információt az alábbi linken talál.

 

Írásbeli és szóbeli vizsga időpontjai

A Vetési Albert Gimnáziumba jelentkező diáknak központi írásbeli felvételi vizsgán kell részt vennie, amely anyanyelvi és matematika írásbeli vizsgából áll. Az írásbeli vizsgára való jelentkezési lapok beérkezési határideje: 2018. december 7. (péntek).

 • Központi írásbeli vizsga időpontja

központi írásbeli felvételi vizsga időpontja: 2019. január 19. 10 óra. A pótló központi írásbeli felvételi vizsga időpontja 2019. janurá 24. 14 óra.

A korábbi évek feladatsorai az alábbi címen érhetők el.

 • Szóbeli vizsga időpontja

Az emelt biológia és az emelt szintű nyelvi képzéseken (angol, illetve német) tanulni kívánó diákok számára biológia, angol és német nyelv tantárgyakból 2019. február 27-én és 28-án (szükség esetén március 1-jén) tartunk szóbeli vizsgát.

Az induló képzéseinkről (tagozatainkról) az alábbi linken tájékozódhat.

 

Hogyan kell jelentkezni a gimnáziumba?

 • Először jelentkezni kell a központi írásbeli felvételi vizsgára. A jelentkezést a gimnáziumunkba eljutatott jelentkezési lappal lehet megtenni.
 • A központi felvételi megírása után teljesítményéről a tanuló értékelő lapot kap.
 • Az írásbeli felvételi ismeretében kell kitölteni a felvételi jelentkezési lapokat az általános iskolában. Amennyiben egy diák több középiskolába jelentkezik, középiskolánként 1-1 jelentkezési lapot tölt ki.
 • A jelentkezési lapon gimnáziumunk több tagozata is megjelölhető, ez célszerű. A tagozat megnevezése mellett a tagozat kódját is fel kell tüntetni.
 • A jelentkezési lap mellé csatolni kell az írásbeli értékelő lap másolatát. A máshol teljesített központi írásbeli vizsga eredményét ez igazolja. Iskolánk a máshol írt vizsga eredményét elfogadja.
 • A beérkezett jelentkezési lap nyomán a gimnázium elkészíti a szóbeli felvételi vizsga beosztást. Ha valaki – mivel több tagozatra jelentkezik – több szóbeli vizsgát tesz, a gimnázium a beosztást, a vizsgák időzítésével egy napra szervezi.
 • A szóbeli vizsgák beosztásáról az iskola honlapján tájékozódhatnak majd.

 

Pontszámítás

A Vetési Albert Gimnáziumba jelentkező diákok felvételi eredménye a következő teljesítményekből összegződik.

1. Hozott pontok – 5 tantárgy 7. év végi, valamint 8. félévi teljesítménye.

A hozott pontokból maximálisan 50 pont érhető el, miután a magyar irodalom és nyelvtan tárgy átlagát vesszük figyelembe. A végeredmény kialakításába a hozott pontok 20%-ban számítanak.

2. Központi írásbeli felvételi vizsga

Minden, az iskolába jelentkező diáknak magyar nyelvből és matematikából az iskola szervez felvételit. A felvételi vizsgára 2018. december 7-ig lehet a gimnáziumban jelentkezni. A központi írásbeli felvételire 2019. január 19-én 10 órai kezdettel kerül sor. Az emelt biológia és az emelt szintű nyelvi képzéseken (angol, illetve német) tanulni kívánó diákok számára biológia, angol és német nyelv tantárgyakból 2019. február 27-én és 28-án (szükség esetén március 1-jén) tartunk szóbeli vizsgát.

A felvételin maximálisan elérhető pontszám 250, amely tagozatonként az alábbiak szerint oszlik meg:

 

Francia-magyar és Spanyol-magyar két tanítási nyelvű osztály

Nyelvi előkészítő + emelt biológia képzés

Nyelvi előkészítő + emelt szintű angol vagy német képzés

Nyelvi előkészítő + Általános képzést

Hozott pontok 5 tantárgyból 7. év végi és 8. félévi összege

(irodalom és nyelvtan átlaga, matematika, történelem, biológia, első idegen nyelv)

50 pont,

az összpontszám 20%-a

50 pont,

az összpontszám 20%-a

50 pont,

az összpontszám 20%-a

50 pont,

az összpontszám 20%-a

Központi írásbeli vizsga magyar nyelvből

 

100 pont

(szerzett pont kétszerese)

Az összpontszám 40%-a

 

50 pont

Az összpontszám 20%-a

50 pont

Az összpontszám 20%-a

100 pont

(szerzett pont kétszerese)

Az összpontszám 40%-a

Központi írásbeli vizsga matematikából

100 pont

(szerzett pont kétszerese)

Az összpontszám

40%-a

100 pont

(szerzett pont kétszerese)

Az összpontszám 40%-a

100 pont

(szerzett pont kétszerese)

Az összpontszám 40%-a

100 pont

(szerzett pont kétszerese)

Az összpontszám 40%-a

Szóbeli felvételi

-

50 pont

(szerzett pont kétszerese)

Biológia,

az összpontszám 20%-a

50 pont

(szerzett pont kétszerese)

Angol nyelv illetve német nyelv

Az összpontszám 20%-a

-

A rangsor kialakítása

Minden képzési formában a hozott és a szerzett pontszámok összege alapján állítjuk fel a jelentkezők sorrendjét.

Sorrendazonosság esetén a specializációnak megfelelő felvételi pontszámot hasonlítjuk össze és a magasabbat elérőt soroljuk előre.

Amennyiben a rangsorban továbbra is egyenlőség áll fenn, előnyben részesítjük a

 • a hátrányos helyzetű tanulókat
 • a veszprémi diákokat
 • jobb matematika írásbeli eredményt elérő diákokat
 • azt a tanulót, akinek testvére a Vetési tanulója.

Bármilyen egyéni kérelem, illetve mentesség elbírálása az intézményvezető hatáskörébe tartozik!

Fontos! A Vetési Albert Gimnáziumba a felvételi jelentkezési lapokat, a központi írásbeli ismeretében 2019. február 18-ig lehet az általános iskolákon keresztül eljuttatni.

Kollégiumi elhelyezés

A gimnáziumba felvételt nyert minden vidéki tanuló számára, a kollégiumi ellátás a gimnázium mellett található kollégiumban igény szerint biztosítható.

Előkészítő foglalkozások időpontjai

matematika és magyar nyelv

szombatonként: 8:30 – 10:00, 10:10 – 11:40
péntekenként: 14:30-tól

 1. 2018. szeptember 29. (szombat)
 2. 2018. október 6. (szombat)
 3. 2018. október 19 (péntek)
 4. 2018. október 26. (péntek)
 5. 2018. november 17. (szombat)
 6. 2018. november 24. (szombat)
 7. 2018. december 8. (szombat)
 8. 2018. december 14. (péntek)
 9. 2019. január 5. (szombat)
 10. 2019. január 12. (szombat)

biológia (15:00 – 16:30)

 1. 2018. november 16. (péntek)
 2. 2018. november 23. (péntek)
 3. 2018. november 30. (péntek)
 4. 2018. december 7. (péntek)
 5. 2018. december 13. (csütörtök)
 6. 2019. január 11. (péntek)
 7. 2019. január 25. (péntek)
 8. 2019. február 1. (péntek)
 9. 2019. február 8. (péntek)
 10. 2019. február 15. (péntek)

 

A felvételi eljárással kapcsolatos további tudnivalók

Beiskolázási naptár

Képzési formák

Gimnáziumunk bemutatása

Szóbeli felvételi vizsga követelményei

Információk a középiskolai felvétellel kapcsolatban

Tanulói jelentkezési lap központi írásbeli vizsgára