Beiskolázás a Vetési Albert Gimnáziumba

  

Beiskolázási naptár

 • 2019. október 20. A középfokú iskolák a középfokú intézmények felvételi információs rendszerében meghatározzák tanulmányi területeiket, és rögzítik a felvételi eljárásuk rendjét tartalmazó felvételi tájékoztatójukat.
 • 2019. október 20. – Felvételi tájékoztatás nyilvánosságra hozatala az iskola honlapján.
 • 2019. november 12. kedd, (főleg vidékiek) 2019.november 26. kedd, (főleg veszprémiek) – Felvételi nyílt nap és tájékoztató 12h: általános iskolások érkezése (DÖK által szervezett iskola-bemutatás), 7. és 8. órában foglalkozáson részvételi lehetőség előzetes honlapon való regisztráció alapján (nov. 7-ig), tájékoztató a tanórák idejében. 17h: tájékoztató november 26-án
 • 2019. december 6. – Tanulók jelentkezése közvetlenül a központi írásbeli vizsgát szervező intézménybe
 • 2019. december 11. – Az írásbelire jelentkezettek száma alapján az intézmény jelenti a Hivatalnak a feladatlap-igényt
 • 2020. január 18. 10h – Központi írásbeli felvételi vizsga
 • 2020. január 23. 14h – Pótló központi írásbeli felvételi vizsga
 • 2020. február 6. – Értesítés az írásbeli vizsga eredményéről, a jelentkező átveszi az értékelő lapot. Betekintés az írásbeli dolgozatba.
 • 2020. február 7. – A javításra vonatkozó észrevételek megtétele.
 • 2020. február 19. – Az általános iskolák továbbítják a tanulói jelentkezési lapokat a középiskoláknak (a tanulói adatlapok első példányát a Felvételi Központnak).
 • 2020. február 26., 27., (febr. 28.) – Szóbeli vizsgák (Szóbeli vizsgabeosztás megjelenítése a honlapon: 2020.02.21.)
 • 2020. március 2. – Szóbeli vizsgák eredményeinek közzététele (honlap)
 • 2020. március 16. – Ideiglenes felvételi jegyzék nyilvánosságra hozatala
 • 2020. március 19.-20. – A tanulói adatlapok módosításának lehetősége az általános iskolában
 • 2020. április 8. – A felvételi rangsor iskolai véglegesítése és a Felvételi Központnak való megküldése
 • 2020. április 23. – A végleges felvételi eredményeket a Felvételi Központ megküldi az iskolának
 • 2020. április 30. – A jelentkezettek és az általános iskolák kiértesítése a felvételről vagy elutasításról
 • 2020. június 1. – A benyújtott kérelmek alapján lefolytatott jogorvoslati eljárás befejezése a fenntartónál.
 • 2020. június 24. 8-12h – Beiratkozás az első évfolyamra.

 

Pályaválasztási tájékoztatók és nyílt napok időpontjai

2019. november 12., kedd – főleg vidéki általános iskolásoknak

2019. november 26, kedd – főleg veszprémi általános iskolásoknak

A pályaválasztási tájékoztató és nyílt nap alkalmával betekintést nyerhetnek gimnáziumunk életébe. Az érdeklődő tanulók két foglalkozáson is részt vehetnek, ahol megismerhetik tagozatainkat.

Regisztráció 12:00-kor. A foglalkozások 15:30-kor érnek véget. 
Kérjük, hogy pontosan érkezzenek a regisztráció zavartalan lebonyolítása érdekében!

A regisztrációs felület a nyílt nap előtti héten lesz elérhető. Kérjük türlemüket!

November 26-án 17 órakor iskolánk igazgatója tájékoztatót tart az érdeklődő szülőknek. 

Kérjük, a következőre figyeljenek:

 • nem kötelező két foglalkozásra jelentkezni,
 • ne jelölje be ugyan azt a foglalkozást kétszer!

Emelt szintű angol képzés

Interaktív foglalkozáson vehetsz részt, ahol megismerheted a gimnázium angol nyelv tanárait, illetőleg vetésis diákok mutatják be a tagozat sajátosságait, mesélnek a külföldi cserekapcsolatokról, nyelvvizsga lehetőségekről és egyéb meglepetések várnak.

Francia-magyar két tanítási nyelvű képzés

A francia-magyar két tanítási nyelvű tagozat idén egy általános közös tájékoztató után játékos bemutatót szervez, melyet a különböző termekben forgószínpad szerűen valósítunk meg. Ismerkedhettek a francia kultúrával, találkozhattok a tanárokkal, a francia anyanyelvi lektorral és jelenlegi diákjaink is tartanak élménybeszámolót a franciás mindennapokról a kezdőtől a végzős évfolyamig. Ezen kívül mindent megtudhattok a követelményekről, továbbtanulási lehetőségekről, és a külföldi utazásokról. Venez nombreux! 

Emelt szintű német képzés

A német nyelvi munkaközösség forgószínpad szerűen látogatható 20-20 perces foglalkozásokon enged bepillantást munkájába. Megmutatjuk, miként tanítjuk magas szinten a nyelvet, hozzuk közelebb a kultúrát, ápoljuk nyelvi örökségünket, hiszen: DEUTSCH IST COOL…

Spanyol-magyar két tanítási nyelvű képzés

A spanyol két tannyelvű tagozat a nyílt nap keretein belül egy-egy játékos, interaktív foglalkozással készül az érdeklődő nyolcadikosok számára, melyet a szakon tanuló diákok élménybeszámolói is gazdagítanak. Megismerkedhettek tanárainkkal, megtapasztalhatjátok, hogy milyen egy spanyolos hangulatú tanóra a Vetési Albert Gimnáziumban és első kézből értesülhettek a tagozat által szervezett programokról és utazási lehetőségekről. Szeretettel várunk mindenkit!

Biológia emelt szintű képzés

A biológia emelt szintű képzés iránt érdeklődőket szeretettel várjuk nyílt napjainkon. A foglalkozások ideje alatt 2-3 fős csoportokban egy felsőbb éves biológiás "mentorral" kísérletezhetsz, mikroszkópozhatsz, érdekes feladatokat oldhatsz meg vetélkedőszerűen. Képet kapsz a képzés formájáról, a terepgyakorlatról és a továbbtanulási lehetőségekről is. Gyere el, nézd meg, légy részese!


Írásbeli és szóbeli vizsga időpontjai

A Vetési Albert Gimnáziumba jelentkező diáknak központi írásbeli felvételi vizsgán kell részt vennie, amely anyanyelvi és matematika írásbeli vizsgából áll. Az írásbeli vizsgára való jelentkezési lapok beérkezési határideje: 2019. december 6.

központi írásbeli felvételi vizsga időpontja: 2020. január 18. 10 óra. A pótló központi írásbeli felvételi vizsga időpontja 2020. január 23. 14 óra.

A korábbi évek feladatsorai az alábbi címen érhetők el.

Az emelt biológia és az emelt szintű nyelvi képzéseken (angol, német) tanulni kívánó diákok számára biológia, angol és német nyelv tantárgyakból 2020. február 26-27. (szükség esetén február 28.) tartunk szóbeli vizsgát.