Beiskolázás a Vetési Albert Gimnáziumba

  

Beiskolázási naptár

 

 

Pályaválasztási tájékoztatók és nyílt napok időpontjai

2019. ... – főleg vidéki általános iskolásoknak

2019. ... – főleg veszprémi általános iskolásoknak

A pályaválasztási tájékoztató és nyílt nap alkalmával betekintést nyerhetnek gimnáziumunk életébe. Az érdeklődő tanulók két foglalkozáson is részt vehetnek, ahol megismerhetik tagozatainkat.

Regisztráció 12:30-kor. A foglalkozások 15:30-kor érnek véget. 
Kérjük, hogy pontosan érkezzenek a regisztráció zavartalan lebonyolítása érdekében!

17 órakor iskolánk igazgatója tájékoztatót tart az érdeklődő szülőknek. 

Kérjük, a következőre figyeljenek:

  • nem kötelező két foglalkozásra jelentkezni,
  • ne jelölje be ugyan azt a foglalkozást kétszer!

Emelt szintű angol képzés

Interaktív foglalkozáson vehetsz részt, ahol megismerheted a gimnázium angol nyelv tanárait, illetőleg vetésis diákok mutatják be a tagozat sajátosságait, mesélnek a külföldi cserekapcsolatokról, nyelvvizsga lehetőségekről és egyéb meglepetések várnak.

Francia-magyar két tanítási nyelvű képzés

A francia-magyar két tanítási nyelvű tagozat idén egy általános közös tájékoztató után játékos bemutatót szervez, melyet a különböző termekben forgószínpad szerűen valósítunk meg. Ismerkedhettek a francia kultúrával, találkozhattok a tanárokkal, a francia anyanyelvi lektorral és jelenlegi diákjaink is tartanak élménybeszámolót a franciás mindennapokról a kezdőtől a végzős évfolyamig. Ezen kívül mindent megtudhattok a követelményekről, továbbtanulási lehetőségekről, és a külföldi utazásokról. Venez nombreux! 

Emelt szintű német képzés

A német nyelvi munkaközösség forgószínpad szerűen látogatható 20-20 perces foglalkozásokon enged bepillantást munkájába. Megmutatjuk, miként tanítjuk magas szinten a nyelvet, hozzuk közelebb a kultúrát, ápoljuk nyelvi örökségünket, hiszen: DEUTSCH IST COOL…

Spanyol-magyar két tanítási nyelvű képzés

A spanyol két tannyelvű tagozat a nyílt nap keretein belül egy-egy játékos, interaktív foglalkozással készül az érdeklődő nyolcadikosok számára, melyet a szakon tanuló diákok élménybeszámolói is gazdagítanak. Megismerkedhettek tanárainkkal, megtapasztalhatjátok, hogy milyen egy spanyolos hangulatú tanóra a Vetési Albert Gimnáziumban és első kézből értesülhettek a tagozat által szervezett programokról és utazási lehetőségekről. Szeretettel várunk mindenkit!

Biológia emelt szintű képzés

A biológia emelt szintű képzés iránt érdeklődőket szeretettel várjuk nyílt napjainkon. A foglalkozások ideje alatt 2-3 fős csoportokban egy felsőbb éves biológiás "mentorral" kísérletezhetsz, mikroszkópozhatsz, érdekes feladatokat oldhatsz meg vetélkedőszerűen. Képet kapsz a képzés formájáról, a terepgyakorlatról és a továbbtanulási lehetőségekről is. Gyere el, nézd meg, légy részese!


Írásbeli és szóbeli vizsga időpontjai

A Vetési Albert Gimnáziumba jelentkező diáknak központi írásbeli felvételi vizsgán kell részt vennie, amely anyanyelvi és matematika írásbeli vizsgából áll. Az írásbeli vizsgára való jelentkezési lapok beérkezési határideje: 2019. ....

központi írásbeli felvételi vizsga időpontja: 2020. .... 10 óra. A pótló központi írásbeli felvételi vizsga időpontja 2020. .... 14 óra.

A korábbi évek feladatsorai az alábbi címen érhetők el.

Az emelt biológia és az emelt szintű nyelvi képzéseken (angol, német) tanulni kívánó diákok számára biológia, angol és német nyelv tantárgyakból 2020. ... (szükség esetén ...) tartunk szóbeli vizsgát.

 

Előkészítő foglalkozások időpontjai