Burgdorf 3Gimnáziumunk 9.B és 9.A. osztályos tanulói izgatottan várták szeptember 11-ét, mikor is bemutathattuk német cserediákjainknak a magyar vendégszeretetet. Sok-sok színes programmal készültünk nekik, melyek keretén belül ellátogathattak a soproni Harrer csokoládéműhelybe, Budapestre, pénteken pedig a városi Rally során fedezhették fel Veszprém nevezetességeit.

 

A Rally során különböző gondolkodtató feladatokat kellett megoldaniuk a német diákoknak, melyben gyakran előkerültek a magyar nyelv szépségei például nyelvtörők formájában. Szombaton Szépalmán volt lehetőségünk közös programokon részt venni. A szervező család vicces és izgalmas feladatai közben észre sem vettük, hogy repül az idő, csak a hasunk jelezte, hogy már bizony elmúlt dél. A finom bográcsos gulyásleves után még élvezhettük a friss levegőt, csocsózhattunk, bowlingozhattunk. Mosolygósan, élményekkel teli hagytuk ott Szépalmát, miután búcsút vettünk a többiektől. Vasárnap a német vendégek fogadó családjukkal tölthettek el egy kis időt. A választott programok között volt például a balatoni vitorlázás, szabadulószoba, kalandpark és a biciklitúra is. Hétfőn megcsodálhatták a herendi porcelánmanufaktúra munkafolyamatát, a szép alkotásokat, valamint gyönyörködhettek a tihanyi panorámában és még a nemesvámosi tökmagolaj – üzem életébe is betekinthettek. Kedden a hajnali órákban fájó búcsút vettünk a németektől, sokan visszatérésre biztattuk őket és egy-egy emléket felidézve, mosolyogva pakoltuk be bőröndjeiket a buszban Reméljük, hogy Burgdorf tanulói is jól érezték magukat itt Magyarországon!

Mi nagyon örülünk, hogy részesei lehettünk egy ilyen cserekapcsolatnak, ahol eleinte visszafogottan, az utolsó napokban pedig már bátran használhattuk a célnyelvet a baráti kapcsolatok kialakulásának köszönhetően. Ha bárki kedvet kapott, szeretettel várja jelentkezését iskolánk a következő években is! Köszönjük szüleinknek, hogy lehetővé tették számunkra a cserekapcsolatban való részvételt!

Köszönjük a tanároknak, Kósa Katalin, Szarkáné Gáspár Andrea, Csík Andrea és Meggyes Zsuzsanna tanárnőknek és Resch Lajos tanár úrnak a szervezést!

A cserekapcsolaton készült képek közül párat az alábbi albumban találhat.

Farkas Anna (9.B)