Májusban a spanyol két tannyelvű osztályaink közül a 9.A diákjain volt a sor, hogy Málagaba utazzanak és minél színesebb és hasznosabb tapasztalatokat szerezzenek a cserediák programunk keretein belül.
Május 4-én utaztunk el Budapestről, hogy viszonozzuk az El Palo Gimnázium diákjainak látogatását. Megérkezésünket követően a málagai családjaink vendégei voltunk. Hétfőn fogadott bennünket a gimnázium igazgatója, Don Sebastian Gómez, és az üdvözlést követően sok sikert kívánt nekünk a program lebonyolításához. A programokon közösen vettünk részt a szlovákiai Trstenából érkezett cserediákokkal. A vendéglátó gimnázium tanárai is segítségünkre voltak: María Jesús Martínez és Mónica López, akiket már korábban megismertünk veszprémi útjuk alatt. A programok közül kiemelném a Málagában tett városnézésünket, melyet az ottani gimnázium nyugdíjas tanára, Miguel García tett érdekessé és élményszerűvé.

A továbbiakban különböző kirándulásokat szerveztek nekünk: voltunk Antequeraban, ahol a táj szépsége nyűgözött le bennünket; a sportnapon a marbellai kalandparkba, „Amazonia”-ba mentünk, itt a kötélhidak voltak a legizgalmasabbak. Az utolsó előtti napot, mint már hagyománnyá vált, a gimnáziumban töltöttük: a szakképző részleg diákjai fogadtak bennünket. Így voltunk a fodrásznál, manikűrösnél, masszőröknél. Ezt követően a fogadó családjaink készítettek közösen ebédet az iskola udvarán, ahol mindannyian ott voltunk és nagyon jól éreztük magunkat. Az utolsó napon, elutazás előtt még volt annyi időnk, hogy ajándékokat vásároljunk szeretteinknek.

Az utazásunk nagyon jól sikerült, megtapasztaltuk a spanyol családok vendégszeretetét és életreszóló élményekkel tértünk haza. Köszönjük mindenki segítségét!