Híreink

Angol nyelvi verseny

2018. április 25-én diákjaink angol nyelvi szavalóverseny vettek részt. A versenyzők az élményeken és tapasztalatszerzésen túl értékes tárgy- és könyvjutalomban részesültek A Vetési Albert Gimnázium Diákjaiért Alapítvány, az Oxford Kiadó és az Amerikai Kuckó bőkezű támogatásának köszönhetően. Eredmények:

1. Szántó Kitti (10.A)
2. Kampis Tóbiás (9.C)
3. Orosz Milán (11.D)
4. Márkus Eszter (9.D)
Különdíjat kapott a „Kötelező vers előadásának” kategóriájában: Rózsa Ákos (10.B). Minden résztvevőnek gratulálunk!

 

Véradás

2018. április 21-én szombaton a Vetésiben 32 diák és tanár adott vért. Köszönjük a részvételt, a segítséget, különösen az első véradóknak, illetve Likerné Pucsek Rózsa tanárnő szervező munkáját!

 

Köszönetnyilvánítások

Köszönjük Veszprém városnak, A Vetési Albert Gimnázium Diákjaiért Alapítványnak, a Veszprémi Tankerületi Központnak, a Nemzeti Kulturális Alapnak, valamint az Emberi Erőforrás Minisztériumának, hogy anyagi támogatásukkal lehetővé tették a Vetési Albert Gimnázium küldöttsége részvételét a 2018. évi Helikoni Ünnepségeken Keszthelyen. A diákok nevezési díjának egy része a 449133/00208. számú, az Emberi Erőforrások Minisztere - Nemzeti Kulturális Alap által biztosított, az "Iskolai keretek közt alapítandó vagy már működő kórusok részére a 2017/2018-as tanévben megvalósuló szakmai-művészeti programok támogatására" című pályázat támogatásából került finanszírozásra.

 

Francia nyelv OKTV végeredmény

A francia két tanítási nyelvű tagozat fennállásának legkiemelkedőbb eredményét érték el diákjaink a verseny döntőjében, az első három helyen vetésis diák végzett: Szita Júlia (12.C) 1., Bögi Dóra (11.C) 2., Tamaska Dóra (12.C) 3. lett! Ketten jutottak még a legjobb 10 közé: Szerdahelyi Borbála (12.C) 6. Csillag Dávid (11.C) 10. lett. A döntőbe jutott versenyzőink további helyezései: Nemere Péter (12.C) 12., Kéri Adél (12.C) 14., Kisgyörgy Ádám (11.C) 16., Papp Ferenc (12.C) 18., Horváth Eszter Lili (11.C) 25., Rácz Ágnes Éda (11.C) 26., Melkovics Dea (11.C) 27. Gratulálunk minden döntősnek és felkészítőiknek, Imreh Enikő, Molnár Enikő és Csík Andrea tanárnőknek!

 

Helikoni sikerek

A Középiskolás Tehetségkutató Fesztiválon, a 2018-as keszthelyi Helikoni Ünnepségeken iskolánk tanulói kiemelkedően szerepeltek. A diákok nevezési díjait (300.000,-) a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata által nyújtott támogatás finanszírozta. A 45 felkészült, tehetséges diákunk meggyőzte a zsűrit és meghódította a keszthelyieket. Versenyzőink összesítve 6 arany, 2 ezüst és 2 bronz minősítést, valamint 4 különdíjat nyertek el a fesztiválon. A kategóriájukban legjobban előadott produkciójukért a helikoni gálára is meghívást kapott Csutak Noémi (11.C), aki Édith Piaf La vie en rose című sanzonjával varázsolta el, és Reitmesz Kornél (11.A), aki Nagy László Táncbéli tánc-szók című versével nyűgözte le a közönséget. Noémi a versenyen kívül is, a város főterén felállított Tiéd a színpadon Édith Piaf sanzonokkal bűvölte el Keszthely lakosait és a Helikon résztvevőit.

Felvételi eredmények

Kedves 8. osztályos diákok!

A győri Felvételi Központ elküldte iskolánknak a hozzánk jelentkező nyolcadikos diákok felvételi eredményeit. A jelentkezők listája az iskola honlapján a Felvételi 2018/2019 menüpont alatt lesz elérhető április 21-én délután. Ehhez szükség van mindenkinek a saját OM azonosítójára. A hivatalos értesítést a felvételizők postán fogják megkapni a jövő hét folyamán!

 

Szülői tájékoztató a 2018/19-es tanévről

Tisztelt Szülők!

2018. április 25-én szerdán 17 órakor az iskola galériájában kerül sor arra a tájékoztatóra, melyre iskolánk igazgatónője a 10. évfolyamos diákokat és szüleiket várja. A tájékoztatón szó lesz pályaválasztásról, továbbtanulási kérdésekről, valamint az új tanévre meghirdetett emelt szintű képzési programunkról.

 

Magyar nyelvtan OKTV végeredmény

Három diákunk is kiemelkedően szerepelt a magyar nyelvtan OKTV országos döntőjében: Rácz Ágnes Éda (11.C) 8., Végh Blanka (11.C) 11., Bögi Dóra (11.C) 12. helyen végzett. Gratulálunk mindhármuknak és felkészítőjüknek, Dr. Kocán Béla tanár úrnak!

 

LanguageCert nemzetközi angol nyelvvizsga a Vetésiben

  • készségenként már 50%-tól sikeres a vizsgád
  • a vizsgára kiképzett tanárok helyben segítik a sikeres felkészülést
  • saját megszokott környezetben lecsökken a vizsgadrukk
  • próbavizsga és konzultációs lehetőség az iskola tanáraival
  • életszerűek és könnyen teljesíthetők a vizsgafeladatok
  • a gyakorlati, kommunikatív nyelvtudásra helyezi a hangsúlyt
  • nemzetközileg is elismert egynyelvű nyelvvizsga
  • a vizsga alatt egynyelvű szótár használata megengedett
  • a szóbeli vizsgán tanár-diák párbeszédek zajlanak, nincs helyben végzett értékelés

Felvételizők a sikeres májusi vizsgák bizonyítványait fel tudják használni többletpontok igényléséhez! Jelentkezés a nyelvvizsgára a www.languagecert.hu oldalon. Jelentkezési határidő: 2018. április 27.

Írásbeli vizsga: 2018. május 19. (szombat)

Szóbeli vizsga: 2018. május 19. (szombat)

 

Burgdorf – Veszprém diákcsere

2018. április 4-én indult a 9.NY/B 14 és a 9.KNY/A osztály 1 tanulója a Hannover melletti Burgdorfba. Immáron 15 éve tart a cserekapcsolat a két gimnázium között. Az ott eltöltött egy hét alatt megismerhettük Észak-Németország gyönyörű városait és nevezetességeit. Burgdorfon kívül Cellében, Hannoverben, Hildesheimban, illetve Brémában is jártunk, ahol megtekinthettük a világörökség részét képző városházát. Három napon délelőttönként tanórákat is látogattunk és betekintést nyerhettünk az ottani iskolarendszerbe. A délutánokat, estéket és a hétvégét fogadó családjainkkal töltöttük. Minden család nagyon kedves és vendégszerető volt. Az út alatt sokat fejlődött a némettudásunk és számos életre szóló barátság is kötődött. Szeptemberben majd igyekszünk mi is ugyanolyan hatalmas szeretettel vendégül látni német cserediákjainkat, mint ahogy ezt a német családok tették. Itt látható egy összeállítás az út alatt készült képekből.

 

Májusi menza befizetés

A májusi menza befizetésére a Vetési Gimnázium 46-os tanári szobájában van lehetőség az alábbi időpontban:

2018. április 25. (szerda) 10.30 - 12.00 és 12.30 - 15.00

2018. április 26. (csütörtök) 10.30 - 12.00 és 12.30 - 15.00

Teljes ár: 8550 Ft (450 Ft/ebéd)                                           

Kedvezményes ár: 4275 Ft (225 Ft/ebéd)

Ételallergiás ár: 4275 Ft (225 Ft/ebéd)

Kérjük, hogy a befizetésre mindenki a pontos összeget hozza magával, mert pénzváltásra nincs lehetőség! Bankkártyás fizetés is lehetséges.

 

Alma Mater művészeti bemutató

2018. április 17-én kedden 17 órakor az Agóra Városi Művelődési Központ (volt HEMO) színháztermében rendezzük meg iskolánk művészeti szemléjét, az Alma Mater ünnepséget. A tisztelt szülőket, a vetésis diákokat és minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! A részletes program az alábbiakban olvasható.