Híreink

Nyári ügyelet az iskolában

A nyári szünetben az alábbi időpontokban 8 és 13 óra között ügyeletet tartunk. Ez idő alatt a diákok, illetve szüleik kérdésekkel fordulhatnak az iskolatitkárhoz és az ügyeletes vezetőhöz.

Az ügyelet beosztása a következő:

Július 11.                     Rozner Csaba

Július 25.                     Imre Tamás

Augusztus 8.               Szántai Erzsébet       

Augusztus 22.             Szántai Erzsébet, Glatzné Gyömörei Irén

A javító, pótló és osztályozó vizsgákra augusztus 28-án és 29-én reggel 9 órától kerül sor.

 

Tanévzáró ünnepség

Kedves diákok!

A tanévzáró ünnepségre 2018. június 25-én hétfőn 18 órakor kerül sor. Megjelenés mindenki számára ünnepi öltözetben.

 

Beiratkozási és tanévkezdési információk

Kedves felvételt nyert 8. osztályos diákok!

 

A beiratkozással és a 2018/19-es tanév kezdetével kapcsolatban minden lényeges információt megtudhattok az oktatási azonosító megadásával ezen a felületen.

 

Kérjük, hogy a mellékelt adatlapot szíveskedjenek kitölteni, és beiratkozáskor az osztályfőnöknek aláírva átadni.

 

  

Likerné Pucsek Rózsa tanárnő Ranolder-díjas

Iskolánk biológia-kémia szakos tanárnője, Likerné Pucsek Rózsa a Lovassy László Gimnáziumban Pedagógusnap alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen vette át a díjat Porga Gyula polgármester úrtól. Az eseményen készült képek, illetve a laudáció itt megtekinthetők. Gratulálunk a díjhoz, és sok hasonló sikert kívánunk tanárnőnek a jövőben is!

Molnár Anna kitüntetése

A 2016/17-es tanévben elért kiemelkedő tanulmányi eredményéért és asztaliteniszben elért kimagasló sportteljesítményéért Dr. Kásler Miklós miniszter úr, az Emberi Erőforrások Minisztériuma minisztere „Magyarország jó tanulója – jó sportolója” címet adományozta Molnár Annának (12.A). Gratulálunk a rangos elismeréshez!

 

 

 

Kirándulás Erdélyben a Határtalanul program keretében

A program 2018. május 21-től 25-ig került megrendezésre. A pályázat keretében az idén a 11. B osztály (26 diák), a 11.A osztályból 11 diák és a Vetési Táncegyüttes tagjai vettek részt. A partneriskola a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum volt, a közös iskolai munka mellett Sepsiszentgyörgy és környéke, azaz Háromszék látnivalóit kerestük fel, a projektbe illeszkedő érdekességekre koncentrálva.  A program fő szervezője és koordinátora Resch Lajos tanár úr volt. Az első nap hajnalban indultunk a gimnázium elől az Arad, Déva, Nagyszeben, Fogaras, Brassó útvonalon érkeztünk meg körülbelül 14 órás út után Illyefalvára, ahol a Keresztyén Ifjúsági és Konferencia Központ várt minket szállással. Egy jóleső, meleg és bőséges vacsora után foglaltuk el a szobákat, amihez a közeli dombon lévő református erődtemplomba kellett felmennünk.

„Zöldben jobb”

A #zöldenjobb Naphoz 2018. június 1-jén idén is több száz általános iskola és óvoda mellett a Vetési Gimnázium tanárai és diákjai is csatlakoztak, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelem, a szelektív hulladékgyűjtés, ezen belül is az italos karton hulladékok szelektív gyűjtésének fontosságára. A Környezetvédelmi Világnap előtti utolsó pénteki napon zöld pólót, vagy zöld ruhát viseltünk és készítettünk magukról néhány fotót, amiket a honlap mellett a Facebookra is feltöltöttünk.

 

OKTV díjátadó

Budapesten a II. kerületi Móricz Zsigmond Gimnáziumban 2018. június 1-jén ünnepélyes keretek között került sor a 2017/18-as OKTV legeredményesebb versenyzőinek díjázására. A Vetési Gimnáziumot a francia nyelvi OKTV idei első 3 helyezettje, Szita Júlia (12.C), Bögi Dóra (11.C) és Tamaska Dóra (12.C), valamint  Szántai Erzsébet igazgatónő és Imreh Enikő tanárnő, a diákok felkészítője képviselte az eseményen.

 

 

Látogatás a Mexikói Nagykövetségen

2018. május 29-én iskolánk három diákja, Bozovic Zorka Sára (9.A), Kovács Jázmin (10.A) és Horváth Patrik (11.A) nagy megtiszteltetésben részesült: az új mexikói nagykövet, David Nájera invitálására egy fogadáson vehettek részt Budapesten a Nagykövetségen. Az ünnepélyes megnyitó keretein belül egy oklevelet és egy emlékérmet is átvehettek a spanyol nyelv iránti szeretetük és kitartó munkájuk elismerése jeléül. Az elegáns környezetben megrendezett eseményen több magas rangú állami tisztviselővel, diplomatával is találkoztak és a rendkívül közvetlen nagykövet úrral is kötetlenül beszélgettek, továbbá a mexikói konyha ízeivel is megismerkedtek. Mindannyian remekül éreztük magunkat, ezúton is hálásan köszönjük a különleges lehetőséget és gratulálunk diákjainknak a kemény munkával kiérdemelt megtiszteltetéshez!

 

Sportnap

Kedves diákok!

Az utolsó tanítási napon, 2018. június 15-én pénteken kerül sor az iskolai sportnapra. Az eseményről, a tervezett programokról és a jelentkezésről minden információt megtaláltok ezen a felületen.

Júniusi menza pótbefizetés

A júniusi menza pótbefizetésére a Vetési Gimnázium 46-os tanári szobájában van lehetőség az alábbi időpontban:

2018. június 1. (péntek) 10.30 - 12.00

Teljes ár: 4050 Ft (450 Ft/ebéd)                                           

Kedvezményes ár: 2025 Ft (225 Ft/ebéd)

Ételallergiás ár: 2025 Ft (225 Ft/ebéd)

Kérjük, hogy a befizetésre mindenki a pontos összeget hozza magával, mert pénzváltásra nincs lehetőség! Bankkártyás fizetés is lehetséges.

 

„Édes anyanyelvünk”

A nyelvhasználati verseny megyei döntőjében Rácz Ágnes Éda (11.C) 2., Bögi Dóra (11.C) 3. helyezést ért el. Gratulálunk a lányoknak és felkészítőjüknek, dr. Kocán Béla tanár úrnak!