Híreink

30 éves a két tanítási nyelvű oktatás

Október 12-én a spanyol tagozat 10 diákja a spanyol két tanítási nyelvű oktatás 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen vett részt, melynek a Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium adott otthont.

Az eseményt Dr. Cselik Ágnes igazgató asszony és Lénárt István volt igazgató úr beszédei nyitották meg, majd Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Javier Montero Pozo, az Oktatási Tanácsosi Iroda képviselője és Őexcellenciája Spanyolország Budapesti Nagykövete, Anunciada Fernández de Córdova is megemlékeztek a spanyol-magyar tannyelvű oktatás fontosságáról és történetéről.

2018. november havi menza fizetés

Menza befizetés a 46-os tanári szobában:
2018.10.17. (szerda) 10.30-12.00, 12.30-15.00
2018.10.18. (csütörtök) 10.30-12.00, 12.30-14.00 (!)

Teljes ár: 450 Ft
Kedvezményes ár: 225 Ft
Ételallergiás (kedvezményes): 225 Ft

November hó, 20 nap, teljes ár: 9.000 Ft
kedvezményes: 4.500 Ft
ételallergiás kedv: 4.500 Ft

Kérjük, hogy a befizetésre a pontos összeget hozza magával.
Bankkártyás fizetés is biztosított.

 

Nyílt napok a Vetésiben

A 2018/2019. tanév nyílt napjaival kapcsolatos információk az alábbi linkre kattintva érhetőek el.

 

Színházbérletesek figyelmébe

A Petőfi Színház első bérletes előadása, a Nyitott ablak 2018. november 13-án (kedden) 17:00-kor kerül színpadra.

 

 

 

Előkészítő foglalkozások nyolcadikosoknak

Kedves előkészítőre járó nyolcadikosok!

A héten szombaton (2018.10.13-án) nem lesz előkészítő. A következő foglalkozás időpontja 2018.10.19. 14:30 óra.

 

„Mesél a múlt” pályázat

A Generációk Napja alkalmából 2018. október 1-jén Veszprém Város Önkormányzata, a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete, a Szenior Tanácsadók Társasága, a Napló és a Veszprémi 7 Nap támogatásával negyedik alkalommal megrendezett pályázaton iskolánk 10. C osztályos diákjai voltak a legeredményesebbek:

Csicsics Fanni Bianka
Veszprém Város Önkormányzat fődíja

Sasvári Julianna, Soós Georgina, Taferner Dóra
Napló díja

Horváth Vivien
Veszprémi 7 Nap díja

Csomai Sára, Csőszi Janka, Füstös Réka, Halász Ábel, Horváth Adriána, Kovács Péter, Sipos Sára Panna, Szamosi Lili, Végh Jázmin
Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesület díja

Felkészítő tanáruk: dr. Kocán Béla, aki az önkormányzat különdíját kapta.

Bővebben itt olvashat az eseményről.

 

 

Atlétika Diákolimpia Megyei Döntő eredmények

A 2018. október 2-án megrendezett Atlétika Diákolimpia Ügyességi és Váltóbajnokság megyei döntőjében (V.-VI.kcs.) futó váltóink I. helyezést értek el, súlylökő fiú csapatunk II. helyezést ért el. Az első helyezettek várhatóan az országos döntőbe is bejutnak!

Eredményükhöz gratulálunk!

A részletes eredménytábla itt érhető el.

Filmklub és teaház indul

Filmklub és teaház indul 2018.10.03-án 15:30-kor a 35-ös teremben. Mit nyújt neked a filmklub? Pszichológussal elemezheted ki a filmeket, az egyéni életutak buktatóit és lendítőit, hogy célod elérésében te is sikeres légy. A vetítések témája „a sikeres egyetemi felvétel, helytállás és munkaerőpiaci sikeresség titkai”. Célcsoport a 11. és a 12. évfolyam osztályai.

Az első alkalommal Film címe: A békés harcos útja c. filmet vetítjük.

A filmklubok tervezett időpontja minden hónap első szerdája, 15.30-18.00, helyszíne pedig a 35-ös terem.

Mit hozz magaddal? Tea lesz, enni, rágcsálnivalót hozzatok magatokkal.

Szeretettel várlak!
Szabó Virág iskolapszichológus

Elismerő oklevél a biológia munkaközösségnek

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara elismerő oklevélben részesítette a Vetési Albert Gimnázium biológia pedagógusi munkaközösségét a kiemelkedő felkészítő munkáért, amelynek eredményeképpen a 2018/2019-es tanévben az Eötvös Loránd tudományegyetem Természettudományi Karának osztatlan biológia illetőleg kémia tanári szakjára a legtöbb hallgató az intézményünkből nyert felvételt.

Pályázati lehetőség spanyol tagozatos diákoknak

A Spanyol Nagykövetség Oktatási Irodája idén harmadszorra hirdeti meg a spanyol–magyar két tannyelvű gimnáziumok diákjai számára azt a díjat, mellyel a kiemelkedő tanulmányi eredményű és nyelvismeretű, az iskola által szervezett tanórán kívüli tevékenységekben, valamint versenyeken aktívan résztvevő tanulók kitartó munkáját, kreativitását és elhivatottságát szeretné elismerni. A magyarországi spanyol két tannyelvű iskolák 12 legkiemelkedőbb diákja részesül jutalomban, a három legeredményesebb díjazott pedig egy spanyolországi nyelvkurzuson vehet részt. A rangos kitüntetésre a 11. és a 12. évfolyam spanyol tagozatos tanulói pályázhatnak október 2-áig. A jelentkezés feltételeiről és a pályázat részleteiről az alábbi linken  olvashattok részletesebben.

 

KRÉTA napló

Iskolánk a 2018/2019-es iskolai tanévtől a KRÉTA naplót használja, ezzel egyidőben a Mozanapló nem szolgálja tovább a tanulók és szüleik tájékoztatását a tanulmányi előmenetelről, valamint az iskolai munkával kapcsolatos híreket kizárólag a KRÉTA rendszeren keresztül kaphatnak.

Diákjaink hozzáférése a KRÉTA naplóhoz

Diákjaink keressék fel iskolánk KRÉTA naplóját és a 11 számjegyű oktatási azonosítójukkal illetőleg születési dátumukkal (pl. 2000-01-01) tudnak belépni. Fontos, hogy az évet, hónapot és napot kötőjellel kell elválasztani. A jelszót az első belépés után meg kell változtatni.

Szülői (gondviselői) hozzáférés a KRÉTA naplóhoz

Nyilvántartásunk alapján minden diákhoz rendelünk gondviselőt. Azon gondviselőknél, akiknél e-mail cím rendelkezésünkre áll, arra az e-mail címre küldjük a felhasználónevet és a jelszót. Azon esetekben, amikor nincs e-mail cím megadva, a szülői értekezleten (2018. szeptember 19) lehet a hozzáféréshez szükséges felhasználónevet és jelszót az osztályfőnököktől átvenni. Természetesen az e-mail címmel rendelkező gondviselőknek is van erre lehetőségük.

 

International Youth Camp 2018 – Žamberk, Csehország

2018. július 13-21-ig lehetőségem volt részt venni egy már több éves múlttal rendelkező Nemzetközi Ifjúsági Táborban, melyet minden évben egy másik város rendez. A hét résztvevő nemzet kilenc városa közül idén nyáron a csehországi Žamberkbe utaztunk. A veszprémi és a házigazda csehek mellett olasz, francia, német és lengyel fiatalokkal táboroztunk. A városból heten indultunk útnak diákok, egy kísérő tanárnő felügyeletével.