Híreink

PÉNZ7 2019.

Az idei tanévben már ötödik alkalommal vettünk részt a PÉNZ7 programjában. Matematika órákon foglalkoztak diákjaink tanáraik irányításával a pénz világával. Az idei fő téma a befektetésekről szólt. A 9. és a 10. évfolyamosok minden osztályban legalább egy tanórában ismerkedhettek a kockázatos tőzsdei vagy a biztonságos állampapírok adta befektetési lehetőségekkel, és maguk is néhány percben megtapasztalhatták, hogy milyen érzés lehet egy befektetési portfólió összeállítása.

A sokféle pénzügyi téma lehetőséget adott arra is, hogy a nyelvi előkészítő évfolyamos és a 11. évfolyamos tanulók is belekóstolhassanak a gazdasági folyamatok világába. A „Befektetések okosan” téma feldolgozását nagyban segítették a letölthető segédanyagok. Ráadásul diákjaink pénzügyi tudatosságának fejlesztésben külső pénzügyi szakemberek, Ferencz Andor (Cofidis Magyarország) és Dr. Lippert Róbert (PÉNZ7 vállalkozói önkéntes) is segítették munkánkat.

Látva diákjaink érdeklődését sokat segíthetnek ezek az alkalmak abban, hogy ne hiányos pénzügyi ismeretekkel hagyják el a középiskolát.

Kristóf Gábor
matematika munkaközösség-vezető