Híreink

30 éves a két tanítási nyelvű oktatás

Október 12-én a spanyol tagozat 10 diákja a spanyol két tanítási nyelvű oktatás 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen vett részt, melynek a Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium adott otthont.

Az eseményt Dr. Cselik Ágnes igazgató asszony és Lénárt István volt igazgató úr beszédei nyitották meg, majd Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Javier Montero Pozo, az Oktatási Tanácsosi Iroda képviselője és Őexcellenciája Spanyolország Budapesti Nagykövete, Anunciada Fernández de Córdova is megemlékeztek a spanyol-magyar tannyelvű oktatás fontosságáról és történetéről.

A Károlyis kórus három dallal kápráztatta el a közönséget, majd az iskola volt diákjai osztották meg legszebb spanyollal kapcsolatos emlékeiket videóüzenet formájában. Kiemelték, hogy a nyelv nemcsak lehetőségek széles tárházát nyitotta meg előttük, hanem egy újfajta felfogással, életszemlélettel is gazdagította őket. A meghívott hat spanyol két tannyelvű iskola képviselői is emelték az esemény fényét, változatos énekes és verses produkciókkal járultak hozzá a két tannyelvű oktatás 30. évfordulójának megünnepléséhez.

A Vetési Albert Gimnázium két számmal is készült ez alkalomból: Lukács Luca és Reitmesz Kornél elénekelték Amaia és Alfred Tu canción című dalát, Tauz Laura, Farkas Luca és Previcz János pedig mindenkit megnevettettek egy spanyol lány és egy magyar fiú kapcsolatát bemutató előadásukkal. A produkciók remek fogadtatásra leltek, diákjaink méltó módon képviselték az iskolát.

További büszkeséggel töltött el minket, hogy Kaszta Friderika, Németh Csenge, Holovits Anna Lili, Previcz János, Tauz Laura, Balássa Zsófia és Kramli Kinga oklevelet és emlékkönyvet vehettek át a Spanyol Nagykövetség által meghirdetett versenyeken való lelkes részvételük, kimagasló munkájuk elismeréseként. Laura Lázár Ervin egyik meséjének lefordításáért, Zsófi és Kinga egy-egy plakát megrajzolásáért, Frida, Csenge, Lili és Janó pedig az alábbi linken  elérhető videó elkészítéséért részesültek kitüntetésben.

Ezúton is gratulálunk a műsorszámokkal készülő és díjazott tanítványainknak! Emellett hálásak vagyunk a Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnáziumnak a meghívásért és a rangos eseményhez méltó szervezésért. Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük, hogy Veletek ünnepelhettünk!