Híreink

Állatok Világnapja - 2018

Az Állatok Világnapja alkalmából két eseményen is részt vehettek diákjaink. Alább közöljük Molnár Blanka és Papp Krisztina 9. Ny/B osztályos tanulók beszámolóját a kutyás bemutatóról és az állatkerti kalandról Molnár Blanka, Papp Krisztina, Tombor-Madarassy Koppány 9. Ny/B osztályos tanulók írását.

Október 3-án Takács Anita és kutyái Száva és Zengő látogattak el iskolánkba. Ezen a bemutatón megismerkedhettünk az állatok testbeszédével, viselkedésével. Különböző képeket láthattunk, amik alatt több választási lehetőség is volt, kézfeltartással bekiabálással és egyéb válaszadási módokkal közölhettük a szerintünk jót. Megtanulhattuk azt is, hogyan lehetünk jó falkavezérek, és hogyan neveljük állatainkat jómodorra. A csípéssorrenddel is ismerkedhettünk a bemutató keretein belül. Egy bátor jelentkező segítségével megtanulhattuk, hogyan kell megállítani egy lovat. Az eladás végén az aktív diákok egy kis jutalomfalat segítségével leültethették a kutyákat. Szerintünk mindenki nagyon jól érezte magát és sok új dolgot tanulhattunk.

A kutyák életét követheted a www.facebook.com/szavamondandoja oldalon

2018. október 5-én a Vetési Albert Gimnázium 9. Ny/B-s tanulói ellátogattak a Veszprémi Állatkertbe az Állatok Világnapja alkalmából. Az itt megrendezett vetélkedőn általános iskolások mérhették össze tudásukat különböző feladatokban. Mi diákok fogadtuk az állomásokon az általános iskolákból érkezőket. A kijelölt helyen két-két ember felelt a feladatok kiosztásáért.

A gyerekek nagyon lelkesek voltak. A menetleveleiket szépen elkészítették, sokan plusz pontokat is kaptak érte. Több diák még kis versikéket is írt, amit szavalva vagy felolvasva előadtak nekünk. Felkészülten érkeztek, ügyesek voltak, kevés hibát vétettek. Összességében mi is és a gyerekek is jól éreztük magunkat.

A két eseményről készült képek itt érhetők el.