Híreink

Vonattal Európában

Az Európai Parlament 2018 nyarára írta ki DiscoverEU nevű pályázatát. Azok a fiatalok jelentkezhettek az ingyenes Interrail vonatjegyekért, akik 18. életévüket betöltötték és valamelyik európai uniós tagállam állampolgárai. Az ajándék vonatjegy lehetőséget ad a nyerteseknek, hogy vonattal utazva megismerhessék az Európai Unió gyönyörű országait. 15ezer szerencsés fiatal részesült ebben a 18. születésnapi ajándékban, köztük mi négyen is. 

 

Utazásunk fő céljaként 3 várost tűztünk ki: Prágát, Zürichet és Milánót. Először Prágába mentünk, ahol sétáltunk a Vlatava partján, a Károly hídon és a várban, valamint a Kafka-szobrot is megnéztük. Ezután Zürich következett, ahol biciklin ülve fedeztük fel a várost, és még a zürichi tóban is megmártóztunk. Utunk aztán Milánóba vezetett, ahova már a vonatút is hatalmas élmény volt, hiszen az Alpok hegyvonulatain keresztül, luganoi átszállással jutottunk el az olasz városba. Milánóban megcsodáltuk a dómot, meglátogattunk számos palazzot, és sétáltunk a divatváros nyüzsgő utcáin.

Számtalan élménnyel gazdagodtunk és rengeteg tapasztalatot szereztünk, miközben megismertünk 3 gyönyörű város és ország kultúráját, lakosait, egymást és legfőképpen önmagunkat.

Köszönjük a lehetőséget és az életre szóló élményeket az Európai Uniónak, és az igazgatónőnek az engedélyt, hogy a tanév első hetét utazással tölthettük!

Deés Gergő, Kovács Bence, Mecséri Kata és Szabó Réka 12. D osztályos tanulóink